Zaynin debyyttialbumi teki historiaa – Radio NRJ Finland

Zaynin debyyttialbumi teki historiaa

Zaynin "Mind Of Mine"-albumi on ensimmäinen brittiläinen julkaisu, joka siirtyi suoraan julkaisunsa jälkeen listaykköseksi Yhdysvalloissa.

25. maaliskuuta julkaistu albumi myi ensimmäisellä viikollaan ”157 000 verrattavissa olevaa albumikopiota”, joka riitti nostamaan albumin Billboard 200-listan ykköseksi. Lista käyttää laskentakaavaa, johon luetaan mukaan sekä streamaukset, että varsinainen albumimyynti, jota ”Mind Of Mine”-albumille on kertynyt tähän mennessä 112 000 kappaleen verran.

Brittiläinen sooloartisti ei ole päässyn Amerikan listaykköseksi sitten vuoden 1988, kun George Michaelin ”Faith”-kappale nousi sijalta 41 yhdeksässä viikossa huipulle. Zaynin albumi on myös ensimmäinen brittiläinen yhtye tai sooloartisti, joka aloittaa listan kärkipaikalta sitten vuoden 2012, kun hänen entinen yhtyeensä One Direction iski kärkipaikalle ”Up All Night”-albumillaan.

Zayn liittyy listasijoituksellaan muun muassa Justin Timberlaken (*NSYNC), Gwen Stefanin (No Doubt) ja Beyoncen (Destiny’s Child) joukkoon, jotka ovat pystyneet kipuamaan listaykkösiksi sekä soolourallaan, että yhtyeensä kanssa.

Historiassa on ainoastaan kaksi muuta artistia, Clay Aiken ja Lauryn Hill, jotka ovat päässeet debyyttialbumeillaan samaan listasijoitukseen Billboard 100 tai Billboard 200-listoilla. Tämän lisäksi ”Pillowtalk”-singlen kivutessa kärkipaikalle Yhdysvalloissa helmikuussa, se oli ensimmäinen brittiläinen ensijulkaisu, joka on koskaan saavuttanut samaa paikkaa listalla.

Zayn: Albumin kansikuva
Zayn: Albumin kansikuva

Lähde:
NME