Vilma Alinan tänään julkaistu Ufoja-debyyttialbumi on samalla myös tarina – Radio NRJ Finland

Vilma Alinan tänään julkaistu Ufoja-debyyttialbumi on samalla myös tarina

Kolme vuotta työstetty Vilma Alinan esikoisalbumi näki tänään viimein päivänvalon. Laulaja kertoi, minkälainen tarina albumiin sisältyy ja millä tavalla se kertoo myös artistista itsestään.

Kappaleen nimikkoraita, ”Ufoja” kertoo pojasta, jota isäpuoli lyö ja tytöstä, jota kiusataan koulussa. Rankka tarina on Vilma Alinan keksimä, johon hän on ammentanut nuoren ihmisen fiiliksiä ja tuntemuksia. Nuorien ikää ei kappaleessa mainita, mutta laulajan päässä he ovat noin 14-15-vuotiaita, joka on juuri se aika ihmisen elämässä, kun painitaan valtavan epävarmuuden ja ulkopuolisuuden kanssa. Vilma Alina yritti uppoutua kappaleessa tunteeseen, kun ei yhtään tiedä, mitä pitäisi tehdä tai olla.

Rankka kappale päätyi levyn nimikkokappaleeksi ja avausraidaksi, sillä levystä haluttiin tehdä tarinallinen ja että jokainen kappale veisi tarinaa hieman eteenpäin.
”Se on sellainen kasvutarina. Se mistä lähdetään on epävarma nuori ja mihin päädytään on vähän jo jotain oppinut. Ehkä toi mun levyntekoprosessi on vähän ollut sitä samaa”, Vilma Alina kertoo NRJ haastattelussa. Levy kuvastaa hänen kasvuprosessiaan musiikintekijänä siitä nuoresta, joka ei osannut vielä kirjoittaa kappaleita lainkaan, aina tähän hetkeen asti, kun hänestä on tullut oikea, levyttävä artisti ja sanoittaja.

Vilma Alina kokee sinkkulohkaisujen olevan hankalia debytoivan artistin kannalta, sillä yhdellä kappaleella pitäisi saada esiteltyä kaikille, millainen on artistina. Vaikka ulottuvuuksia olisi paljon enemmänkin, kuin mitä yhteen kappaleeseen saa sisällytettyä, ne kuulee vasta, kun levy julkaistaan.
”Vasta kun kuuntelee koko levyn, siinä vasta selkeästi kuulee, mikä se mun juttu on”, Vilma Alina sanoo.
”Toivottavasti jengi löytää sen ja tykkää siitä”.