Weekend Festival avautuu kaikenikäiselle yleisölle ensi viikolla – mittavaa yhteistyötä nuorten hyväksi – Radio NRJ Finland

Weekend Festival avautuu kaikenikäiselle yleisölle ensi viikolla – mittavaa yhteistyötä nuorten hyväksi

Suomen suurimpiin musiikkifestivaaleihin lukeutuva Weekend Festival tekee poikkeuksen moniin muihin isoihin festivaaleihin nähden pitämällä tapahtumansa avoinna kaiken ikäisille. Etenkin pääkaupunkiseudulla valtaosa muista festivaaleista on ollut kuluvana vuonna sallittu vain täysikäisille.

Kaiken lisäksi Weekend Festival tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn kaikille tänä vuonna 69 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille sekä huoltajan seurassa saapuville alle 10-vuotiaille. Nämä liput voi noutaa festivaalin pääportilta kuvallista henkilötodistusta vastaan. Weekend Festival tekee myös mittavaa yhteistyötä nuorten hyväksi.

– Tapahtuman ajan on käynnissä yhteistyöprojekti Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen kanssa festivaalialueella. Lisäksi olemme mm. lahjoittaneet sata pääsylippua vähävaraisille nuorille osana Hope ry:n Toivon päivä -kampanjaa. Kuulimme, että monen nuoren toiveena oli saada lippu Weekendiin, ja halusimme lähteä mukaan tasa-arvoistamaan nuorten mahdollisuuksia kokea kesän tapahtumia, kertoo Weekend Festivalin markkinointijohtaja Jyri Heikkinen.

Monet muut suuret festivaalit pitävät porttinsa auki vain yli 18-vuotiaille, mutta Weekend Festival on ollut koko kahdeksanvuotisen historiansa ajan avoinna kaikenikäisille.

– Näemme joka vuosi paljon vaivaa sen eteen, että saamme järjestettyä kansainvälisen tapahtuman nuorille ja toivomme, että se olisi mahdollisimman monen saavutettavissa. Siksi emme halua rajata myöskään alaikäisten oikeutta päästä nauttimaan hyvästä musiikista. Mielestämme musiikki kuuluu kaikille, Jyri Heikkinen toteaa.

Weekend Festival pidetään Helsingin Suvilahdessa 19.-20. heinäkuuta. Sen huippuesiintyjiä ovat mm. viiden vuoden tauon jälkeen paluukeikkansa tekevä Swedish House Mafia sekä Armin Van Buuren, Lil Uzi Vert, Pendulum, Scarlxrd, Zomboy, Afrojack, Headhunterz, Dynoro, Killy, Suicideboys, DVBBS, Robin Schulz ja ikisuosikki Tungevaag & Raaban sekä kotimaisista artisteista Pyhimys, Anna Puu, Cledos, Evelina, Gasellit ja Lukas Leon.