SANNIn Trippi-albumi ulkona tänä yönä – Mukana myös Paramoren kitaristi – Radio NRJ Finland

SANNIn Trippi-albumi ulkona tänä yönä – Mukana myös Paramoren kitaristi

Yksi Suomen suosituimmista poppareista SANNI julkaisee neljännen albuminsa tänä yönä. Trippi-albumi on huikea 15 biisin kokonaisuus, joka on tehty yhdessä huipputuottaja Jurekin kanssa. Albumia on työstetty ja äänitetty reissun päällä, josta nimi Trippi tulee.

”Halusin räjäyttää vähän totuttuja metodeja ja lähteä hakemaan inspiraatiota ja uusia fiiliksiä ulkomailta. Tehtiin Jurekin kanssa viime vuonna kolme kirjotusreissua, joiden seurauksena syntyi Trippi. Albumi syntyi Miamissa, Sisiliassa ja Nashvillessa. Kukin reissu kesti viikosta pariin viikkoon”, SANNI kertoo.

Albumilla kuullaan SANNIn omien sanojen mukaan entistä enemmän kitarasoundeja ja Tripin ainoa vierailija on Rokkenroll-elämää-kappaleella kitaraa soittanut Paramore-yhtyeen Justin York.

”Tämä levy on ollut matka uusiin paikkoihin niin kartalla kuin biisintekijänä ja levyllä kuuluu erilaisten ympäristöjen vaikutus musiikkiin. Jokaisen matkan ensimmäinen rasti oli käydä ostamassa jostain paikallisesta musakojusta mahdollisimman ”ritsat” kitarat ja Tripillä kuullaankin entistä enemmän kitarointia. Levyn ainoa vierailija on keikkareissussa tapaamani Paramore-yhtyeen kitaristi Justin York kappaleella Rokkenroll-elämää.”

”Siinä missä olen halunnut tuoda rokkijuuriani esille albumin biiseissä, olen myös halunnut venyttää itseäni musantekijänä kokeilemalla ihan uusia juttuja. Jurek on ollut mahtava tsemppaaja hetkissä, joissa olen lähtenyt testaamaan erilaisia tekniikoita, tyylejä tai ihan vaan erilaisia tapoja ilmaista. Vapautuneisuus ja rehellisyys ovat olleet levynteossa todella läsnä. Aloitusraita Yksinäinen milleniaali kuvaa levyn kertojan eksistentiaalista pohdiskelua ja yksinäisyyttä, joka kulkee rivien välissä koko albumin: ’Voiko multa puuttua jotakin, ku en tiedä ees mitä.’”

”Vaikka Trippi onkin neljäs albumini, musta tuntuu kuin olisin julkaisemassa ensimmäistä levyä ikinä. En vois seistä enempää tämän kokonaisuuden takana.”

SANNI on voittanut Vuoden biisi -palkinnon (2080-luvulla) ja palkittu kahdesti Vuoden naisartistiksi Emma Gaalassa. Viimeisin, vuonna 2016 julkaistu SANNI-albumi on striimannut triplaplatinaa ja artistin kaksi ensimmäistä albumia ovat striimanneet tuplaplatinaa. Että mitähän vittua rikkoi vuonna 2016 päivittäisen striimausennätyksen Spotifyssa ja 2080-luvulla palkittiin Musiikkikustantajat ry:n Vuoden 2015 biisinä. SANNI on villinnyt keikkalavoja ympäri Suomen sekä esiintynyt omalla loppuunmyydyllä Hartwall Arena -keikalla.

Kuva: Viivi Huuska