K-391, Alan Walker, Tungevaag & Mangoo julkaisevat yhdessä singlen “Play” – Radio NRJ Finland

K-391, Alan Walker, Tungevaag & Mangoo julkaisevat yhdessä singlen “Play”

Norjan suurimpiin tuottajiin lukeutuvat K-391, Alan Walker ja Tungevaag julkaisevat yhdessä uuden singlen Play. Perjantaina 30. elokuuta ilmestyvä kappale on uusi versio kaikkien aikojen klassikosta lähes 20 vuoden takaa.

Liquid Staten julkaisema Play-single samplaa alunperin ruotsalaistuottaja Mangoon maailmanlaajuista Eurodancer-hittiä. Vuonna 2000 julkaistu kappale nosti klubi- ja festivaaliskenen vauhdilla takaisin ihmisten suosioon, ja hitti on laajassa soitossa vielä tänäkin päivänä. Tuottajakolmikko on työskennellyt Mangoon kanssa tiiviisti kappaleen tiimoilta. Uusien lauluraitojen sekä nykypäivään tuodun tuotannon kautta on loihdittu suorastaan euforinen kokonaisuus.

“Olen odottanut Play-singlen julkaisua ja olen niin iloinen, että se on vihdoin ulkona! Oli mahtavaa päästä työskentelemään näiden lahjakkaiden artistien kanssa. Se, että kyseessä on versiointi klassikkobiisistä, tuo koko prosessiin uuden ulottuvuuden. On aina kiinnostavaa valita vanha klassikko ja viedä se toiselle tasolle. Toivottavasti fanit pitävät siitä myös! On jännittävää päästä kuulemaan heidän omia versioitaan Play-kappaleesta. Uskon, että joukosta löytyy upeita remixejä!”, Alan Walkerin kertoo.

Julkaisun jälkeen käynnistyy remix-kampanja, jonka myötä K-391, Alan Walker ja Tungevaag toivovat löytävänsä uusia tuottajia, joiden kanssa tehdä yhteistyötä. Kampanjassa online-yhteisön tehtävänä on luoda oma versio/demo Play-singlestä ja ladata se Youtubeen käyttämällä hashtagia #PRESSPLAY. K-391, Alan Walker ja Tungevaag valitsevat kukin omat suosikkinsa näiden joukosta, jonka jälkeen versiot viimeistellään yhdessä tuottajien kanssa. Haasteen lopuksi Play-remixit julkaistaan virallisesti yhteistyössä kyseisen artistin kanssa.

Norjalaiskolmikolla on sama tausta DJ- ja tuottajaurien syntymisessä: kaikki alkoi internetissä heidän omissa makuuhuoneissaan. Nyt he ovat luoneet yhdessä Play-kappaleen kunnioittaakseen sitä samaa yhteisöä, josta he itsekin alunperin ponnistivat. Kappaleen ja sen tiimoilta käynnistyvän kampanjan myötä he haluavat antaa myös muille tuottajille elämänsä tilaisuuden.

#PRESSPLAY

Kuva: Mohammed Sarmadawy