DJ-huippu Alesso Weekend Festivalin lauantai-illan esiintyjäksi – Swedish House Mafia peruutti tulonsa vedoten tuotannollisiin ongelmiinsa – Radio NRJ Finland

DJ-huippu Alesso Weekend Festivalin lauantai-illan esiintyjäksi – Swedish House Mafia peruutti tulonsa vedoten tuotannollisiin ongelmiinsa

Ruotsalainen tuottaja-DJ-huippu Alesso on saatu pikavauhdilla järjestymään Weekend Festivalin lauantai-illan pääesiintyjäksi. Alun perin festivaalille suunniteltu Swedish House Mafia ilmoitti viime yönä, ettei kokoonpano pysty saapumaan Suomeen tuotannollisten ongelmiensa vuoksi.

Weekend Festivalin järjestäjät alkoivat kuulla huhuja Swedish House Mafian peruuntumisesta varhain eilen ja käynnistivät heti neuvottelut yhtyeen esiintymisen varmistamiseksi. Illan mittaan alkoi kuitenkin varmistua tieto siitä, että Swedish House Mafia ei todellakaan Suomeen saavu ja viimein kello yhden aikaan yöllä yhtye itsekin ilmoitti, että se jättää Suomen väliin.

Samaan aikaan eilisen kuluessa oli varmuuden vuoksi käynnistetty uuden korvaavan artistin etsintä. Hankaluutena oli löytää esiintyjä, jolla sattuisi olemaan juuri lauantaina vapaapäivä kiireisen festivaalikauden keskellä ja, joka olisi vieläpä logistisesti lähellä Suomea tuolloin.

Useiden kyselyjen jälkeen vahvistui, että tuottaja-DJ Alesso olisi vapaana ja vieläpä mieluusti saapumassa Suomeen esiintymään. Alesso on valittu useaan kertaan maailman parhaimpien DJ:tten joukkoon ja hän on tehnyt yhteistyötä niin Calvin Harrisin, Usherin kuin David Guettan kanssa.

Weekend Festival on äärimmäisen pahoillaan Swedish House Mafian esiintymisen peruuntumisesta. Festivaali oli valmistellut kokoonpanon saapumista tiiviisti yli puolen vuoden ajan, ja peruutus tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Peruuttaminen näyttää olleen myös yhtyeelle itselleen äkkinäinen, sillä he olivat jo toimittaneet festivaalialueelle mm. kaikki fanimyynnin tuotteensa. Lisäksi lavarakennelmat ja muut valmistelut oli tehty odottamaan kokoonpanon rekkojen saapumista lauantaiksi Helsinkiin.

Weekend Festival pidetään Helsingin Suvilahdessa 19.-20. heinäkuuta. Sen huippuesiintyjiä ovat Alesson lisäksi mm. Armin Van Buuren, Lil Uzi Vert, Pendulum, Scarlxrd, Zomboy, Afrojack, Headhunterz, Dynoro, Killy, Suicideboys, DVBBS, Robin Schulz ja ikisuosikki Tungevaag & Raaban sekä kotimaisista artisteista Pyhimys, Anna Puu, Cledos, Evelina, Gasellit ja Lukas Leon.

Festivaalille on saatavissa perjantaiksi vielä jonkin verran lippuja portilta, mutta lauantai on jo loppuunmyyty. Tapahtumaan on tulossa kymmeniä tuhansia ihmisiä, joten kävijöiden on hyvä varata aikaa ja saapua paikalle ajoissa.