Despacito tekee historiaa – Radio NRJ Finland

Despacito tekee historiaa

Tammikuun alussa julkaistu Luis Fonsin ja Daddy Yankeen Despacito (= hitaasti) muodostui ilmiöksi jo ensimmäisen kahden viikon aikana: kappale nousi Spotifyn kärkipaikalle kaikilla espanjankielisillä alueilla ja nousi listoille myös ympäri Eurooppaa ja Aasiaa. Kappaleen julkaisupäivänä ilmestynyt musiikkivideo teki YouTube-historiaa keräten 1,5 miljardia näyttökertaa ennätyksellisen nopeassa ajassa.

– #1 Spotifyssa 53 maassa
– #1 iTunesissa 78 maassa
– #1 Shazamissa 24 maassa
– #1 radioissa 25 maassa
– #1 Billboard Hot 100 -listalla 4 viikon ajan
– #1 Suomen Spotifyssa lähes 5 viikon ajan
– #1 Suomen sinkkulistalla 5 viikon ajan
– #2 Suomen radiolistalla

Despaciton menestys räjähti globaalisti viimeistään huhtikuun puolessa välissä, kun kappaleesta julkaistiin remix pop-tähti Justin Bieberin kanssa. Kappale on sen jälkeen noussut Spotifyn ykköspaikalle 53 eri maassa pitäen kärkisijaa tälläkin hetkellä 30 maassa – Suomi mukaanlukien. Latinohitti on pysynyt ennätyksellisesti Suomen Spotifyn kärjessä jo viisi viikkoa muutamaa päivää lukuunottamatta ja pitänyt sinkkulistan kärkisijaa niin ikään viiden viikon ajan. Kappale oli viime viikolla suomalaisten radioiden 2. soitetuin ja radiolistojen ykkösenä muun muassa Iso-Britanniassa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Kappale nousi Billboard Hot 100 -listan ykköseksi toukokuussa ja on pitänyt paikkansa jo neljän viikon ajan. Despacito on ensimmäinen lähes kokonaan espanjankielinen kappale Billboardin kärkipaikalla yli 20 vuoteen. Edellisen kerran listan ykkösenä on nähty espanjankielinen hitti vuonna 1996 – silloin kärjessä loisti Los Del Rion legendaarinen Macarena.