Benjamin esiintyy loppusyksystä viiden keikan NRJ Benkkarit -kiertueella – Radio NRJ Finland

Benjamin esiintyy loppusyksystä viiden keikan NRJ Benkkarit -kiertueella

Vallitsevan tilanteen vuoksi keikat on peruttu.

Sometähtenä julkisuuteen noussut Benjamin julkaisi tänään suomenkielisen debyyttialbuminsa Someveteraani. Albumilta julkaistiin aiemmin syksyllä singlet WWW ja TikTok. Benjaminin syksy huipentuu NRJ:n kanssa yhteistyössä toteutettavaan kolmen keikan Benkkarit -kiertueeseen, jossa kuullaan ensimmäistä kertaa livenä Someveteraani -kokonaisuutta. Kiertue alkaa Helsingistä.

NRJ-Benkkarit -kiertueen keikat:
17.10. Hercules, Helsinki (levynjulkaisukeikka)
23.10. Yökerho Studio, Turku
24.10. West Coast Billiard, Kokkola
06.11. Sawhouse Underground, Kuopio
07.11. Basso Club, Oulu 

– En olisi ikinä uskonut suomenkielisen debyyttialbumini olevan omaelämäkerrallinen konseptialbumi, mutta koen tämän olevan ainoa albumi, jolla voin debytoida suomeksi. Levyntekoprosessi on ollut kaikin tavoin silmiä avaava, erikoinen ja ainutlaatuinen. Kaikki lähti halusta kirjoittaa biisin menneisyydestäni Sometähtenä. Halusin antaa niin itselleni kuin ympäröiville ihmisille päätöksen Some-aikakaudelleni. Ensimmäinen single WWW syntyi tarpeesta, että kaikki näkisivät mut artistina, eikä pelkkänä laulavana IG-Benkkuna. Pian huomasinkin mulla olevan paljon enemmän sanottavaa kuin yhden biisillisen verran. Siitä lähti sitten Someveteraanin moottorit jylläämään, Benjamin kertoo.

Someveteraani -kokonaisuus kertoo Benjaminin kasvusta somemaailman keskiössä niin aikuiseksi kuin artistiksi, käsitellen muun muassa internetin ja sosiaalisen median tuomia haasteita ja riippuvuutta.

– Someveteraani -albumi tarjoaa vastaukset kaikkiin kysymyksiin, joita minulta kysytään edelleen tänä päivänä. Albumi käsittelee identiteettikriisejä, aikuiseksi kasvamista julkisuudessa, sekä yhteiskunnallisia ongelmia ja tabuja. Kokonaisuus on rehellinen, itseironinen, itsevarma ja tehty kieli poskella. Tämän albumin julkaisu on yhden aikakauden loppu sekä lyyrinen ja musiikillinen suunnannäyttää tulevaisuuden Benjaminille. Mua kuumottaa, jännittää, pelottaa ja pakahduttaa ajatus siitä, että mun ensimmäinen albumi on nyt ulkona. Toivon, että ihmiset kuuntelevat tän avoimin mielin ensimmäisestä biisistä viimeiseen saadakseen maksimaalisen Someveteraani -kokemuksen.