David Guettan Listen -albumi syntyi halusta tehdä asiat eri tavalla – Radio NRJ Finland

David Guettan Listen -albumi syntyi halusta tehdä asiat eri tavalla

Marraskuussa ilmestynyt Listen-albumi on DJ-tuottaja, David Guettalle, aiempaa levyä henkilökohtaisempi ja rehellisempi. Levyn tekohetkellä mies kävi läpi avioeroa ja kertoo sen kuuluvan albumilla synkempänä ja jopa melankolisempana sävynä.

Guettan mielestä on tärkeää, että musiikkia tehdään tunteella, ei pakosta, eikä siksi, että artisti on luokitellut musiikkinsa johonkin tiukkaan yhteen kategoriaan. ”Sillä tavalla teet saman albumin yhä uudelleen”, hän sanoo. Mies kertoo, ettei tehnyt juuri mitään etukäteissuunnitelmia albumin varalle, vaan aloitti jokaisen kappaleen työstämisen vanhaan tyyliin koskettimien ääreltä. Vasta, kun kappale alkoi olla valmis, hän valitsi artistin, joka mielestään sopi parhaiten esittämään sen.

Tämä työskentelytapa oli Guettalle täysin uusi, sillä aiempi levy oli syntynyt studiossa artistien kanssa yhdessä. Edellisen levyn kappaleisiin syntyi ensin biitti ja kappale vasta sen ympärille. Nyt Guetta halusi mennä nimenomaan musiikki edellä.

Oman musiikkinsa lisäksi David Guetta toimii myös tuottajana muille artisteille, muun muassa Ariana Grandelle ja Black Eyed Peasille. Uusinta albumiaan varten mies oli tehnyt 120 kappaletta, joista osa on päätynyt myös muiden artistien julkaisuille, kuten esimerkiksi kappale, joka syntyi yhteistyössä Ne-Yon kanssa. Useasti Guetta tekee kappaleita erilaisten artistien kanssa, vaikka sillä hetkellä ei olisikaan varmaa, mihin kyseinen musiikki on päätymässä.

”Rakastan työskennellä tällä tavalla, sillä tehdessäni yhteistyötä artistien kanssa, haluan vain tehdä musiikkia, joka on hyvää, eikä sillä ole väliä tuleeko se heille vai minulle”, Guetta sanoo.

Guetta kertoo usein miettineensä, miksi DJ-artistit eivät saa enempää arvostusta, vaikka he työskentelevät aivan yhtä kovasti kuin esimerkiksi rock-yhtyeet. Toisaalta nykyään myös osa rock-artisteista haluaa tehdä yhteistyötä Guettan kanssa, joka miehen mukaan avaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia tehdä musiikkia. Mies myöntää, että laiskistuminen ja kaavoihin kangistuminen on edelleen helppoa ja uusien ideoiden keksiminen on joskus hyvinkin vaikeaa.

Guetta on päässyt pitkälle ajoilta, jolloin hän soitti Pariisin yökerhoissa.  Joskus mies kertoo myös kaipaavansa klubiaikoja ja haluaa yhä tehdä myös intiimejä klubikeikkoja silloin tällöin.

”Kun tulin suositummaksi, aloin tehdä pelkästään suuria festivaalikonsertteja sillä niin sain tavoitettua enemmän ihmisiä ja totta kai niistä myös maksetaan paremmin, jos soitat sadoille tuhansille kuulijoille muutaman tuhannen sijaan. Aloin todella ikävöidä klubeille viime vuonna”, Guetta sanoo.

”Se on osa minua. Enkä usko, että se koskaan muuttuu”.

Lähde:
Idolator