Avicii kertoi lopettamisensa taustoista – Radio NRJ Finland

Avicii kertoi lopettamisensa taustoista

Avicii kertoi The Hollywood Reporterille uransa lopettamisesta, sen taustoista ja julkisuudesta.

Kun Avicii muutama viikko sitten ilmoitti lopettavansa uransa, oli se myös hänelle itselleen jännittävää aikaa:
”Olin hermostunut, kun tein tiedotteen”, hän sanoo, ”pääasiassa siksi, että näyttäisin kiittämättömältä. Mutta olen saanut paljon tukevia viestejä ystäviltäni ja musiikkibisneksestä, muilta DJ:ltä, muilta artisteilta. Fanien vastaanotto on ollut uskomatonta. Ja jopa median vastaanotto on ollut uskomatonta. Joten joo, kaikki meni paljon paremmin kuin odotin”.

Avicii on kärsinyt monista terveysongelmista muutaman viime vuoden ajan, kuten haimatulehduksesta, joka oli seurausta liiallisesta juomisesta. Sappirakon- ja umpilisäkkeen poiston jälkeen hän perui useita esiintymisiään vuonna 2014 aikomuksenaan parantua.

”Minun täytyi tehdä tämä terveyteni vuoksi”, Avicii kertoo syistä lopettaa esiintyminen. ”Skene ei ollut minua varten. Ei se johtunut esiintymisistä ja musiikista. Se johtui kaikista muista asioista sen ympärillä, eikä se koskaan ollut luonnollinen osa minua. Kaikki muut osat artistina olemisessa. Olen yleensä enemmän sisäänpäin kääntynyt ihminen. Se oli aina todella vaikeaa minulle. Luulen, että otin matkaan liian paljon negatiivista energiaa”.

”Tunnen itseni onnelliseksi. Tunnen itseni vapaaksi nyt. Saan yksityiselämäni takaisin ja voin keskittyä itseeni ensimmäistä kertaa pitkään aikaan”, Avicii sanoo. ”Tämä oli tietenkin vaikein päätös koko tähän astisen elämäni aikana. Mutta tähän asti se on tuonunt valtavasti hyvinvointia minulle. Olen iloisempi kuin olen ollut pitkään aikaan. Stressi-vapaampi kuin pitkään aikaan. En voi sanoa, ettenkö koskaan enää esiintyisi, en vain usko, että lähden kiertueelle enää”.

”Tämä matka on ollut ihan hullu. Aloitin tuottamisen, kun olin 16. Aloitin kiertue-elämän, kun olin 18. Siitä lähtien hyppäsin vain 100-prosenttisesti mukaan”, Avicii kertoo. ”Kun katson elämässäni taaksepäin, ajattelen: wau, teinkö minä tuon? Se oli parasta aikaa elämässäni, mutta sillä oli hintansa: paljon stressiä, paljon ahdistusta, mutta se oli paras taival elämässäni”.

Huolimatta omasta päätöksestään astua sivuun, Avicii ajattelee, että EDM:llä musiikillisena ja liiketaloudellisena genrenä pitkä elämä vielä jäljellä. ”Musiikki kasvaa yhäkin, se kehittyy vieläkin”, hän sanoo. ”Siksi minun oli tavallaan pakko tehdä päätös, jonka tein. Sillä en usko, että EDM tulee loppumaan. Joten minun piti keksiä kuinka selviän siitä, pystynkö menemään tässä junassa vielä seuraavatkin kahdeksan vuotta?”

Kiertueella on jäljellä vielä 33 päivämäärää ja Avicii ei ole senkään jälkeen vielä valmis. Hän työstää parhaillaan uutta albumiaan, jonka sanoo yhä olevan työn alla. ”Kerään kasaan materiaalia kahdeksan vuoden takaa, josta olen aina pitänyt, mutta en ole koskaan julkaissut, jotta näen mitä julkaistaan ja mitä ei”.

Avicii sanoo tekevänsä musiikkia vielä viimeisen keikkansakin jälkeen, joka järjestetään 28. elokuuta Ibizalla. Itseasiassa mies sanoo, että eläkkeelle jääminen toden näköisesti tarkoittaa, että hän tekee paljon lisää musiikkia. Avicii myös vihjaa, että saattaa valloittaa muitakin luovan alan kenttiä, muttei paljasta mitään yksityiskohtia.

Alkuperäinen:
THR