Tietosuojalauseke – Radio NRJ Finland

Tietosuojalauseke

TIETOSUOJASELOSTE

·       Me NRJ:ssä olemme sitoutuneet suojaamaan yksityisyyttä. Luottamuksesi on meille tärkeää!
·       Tietoja käytetään palveluiden parantamiseen kuten osuvampaan markkinointiin ja tuotekehitykseen.
·       Voit itse vaikuttaa siihen mitä dataa sinusta kerätään!

1.     Yhteystiedot

NRJ Finland Oy Ab
Y-tunnus 1048451-2
Kiviaidankatu 2 i
00210 Helsinki
Yhteyshenkilö: Hanna Puolakoski
Puhelinnumero: 050 4328208
Sähköpostiosoite: tietosuoja@nrj.fi

2.     Käsiteltävät tiedot

Voimme kerätä sinusta eri käyttötarkoitusten kannalta tarpeellisia henkilötietoja. Käyttötarkoitus määrittää minkälaista tietoa sinusta milloinkin kerätään.

Antamasi tiedot

Antamasi tiedot voivat olla seuraavan kaltaisia:
·       yhteystiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite
·       appin edellyttämät rekisteröitymistiedot, kuten käyttäjätunnus, nimimerkki, salasana ja muu mahdollinen yksilöivä tunnus
·       asiakassuhdetta koskevat tiedot, kuten laskutus- ja maksutiedot, tuote- ja tilaustiedot, asiakaspalautteet ja yhteydenotot, arvonta- ja kilpailuvastaustiedot sekä peruutustiedot
·       luvat ja suostumukset ja kiellot
·       tallennetut asiakaspuhelut
·       tutkimuksiin annetut tiedot
·       demografiatiedot, (ikä, sukupuoli, arvo tai ammatti tms.) ja käyttäjän antamat profilointi- ja kiinnostustiedot
·       muut käyttäjän suostumuksella kerätyt tiedot.

Yllämainittujen tietojen kerääminen perustuu tiedon antajan suostumukseen, joka on aina peruttavissa muilta osin, paitsi kilpailuihin osallistuttaessa kilpailijan jättämät yhteystiedot palkintojen toimittamista ja tarvittaessa verottajalle ja pankille ilmoittamista varten. Niitä voidaan säilyttää voittajien osalta kirjanpitolainsäädännön edellyttämä aika.

Lisäksi käyttäjistä kerätään tietoa evästeiden avulla

Palvelun käytöstä havainnoidut tiedot:
·       palvelun käyttö- ja selaustiedot, näytetyt ja klikatut mainokset
·       sivu, jolta on tultu sivuillemme, laitteen malli, yksilöllinen laite- ja/tai evästetunniste, selaimen versio ja käyttöjärjestelmä, IP-osoite, istuntotunniste sekä istunnon aika ja kesto.
·       Jos käyttäjä ei kirjaudu hänen tunnisteenaan on eväste tms.

Lakisääteisesti kerättävät tiedot yhteistyökumppaneista

Henkilökunnasta, harjoittelijoista, palveluntarjoajista, yhteistyökumppaneista ja asiakkaista kerättävät tiedot
·       yhteystiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite
·       työ-ja harjoittelusuhdetta koskevat tiedot, joita kerätään työsyrjinnän eston, palkanmaksun, työsuojelun ja muiden työnantajan lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi, kuten työhakemus, työ/harjoittelusopimus, työaikakirjanpito, loma-ajat, perhevapaat, sairauspoissaolot, muut vapaat, luontaisedut, verokortit sekä ennakonpidätys- ja maksuyhteystiedot
·       asiakas/palvelussuhdetta koskevat tiedot, kuten laskutus- ja maksutiedot, tilaustiedot, yhteydenotot, työ- ja palvelusopimukset ja näissä olevat palveluntoimittajan ilmoittamat henkilötiedot
·       Näitä tietoja säilytämme aina kulloinkin voimassa olevan työ- ja kirjanpitolainsäädännön edellyttämän ajan.

3.     Käsittelyn tarkoitukset ja oikeusperuste ja säilytysaika

Käsittelemme tietoja seuraavia tarkoituksia varten:

Kilpailuihin osallistumisen yhteydessä aina kerättävät pakolliset tiedot: Osallistuessasi kilpailuun jää rekisteriin tieto puhelinnumerostasi/sähköpostiosoitteestasi, nimestä ja postiosoitteestasi. Rekisteriä käytetään asiakassuhteen hoitoon. Sen avulla voidaan esimerkiksi lähettää palkinto ja kohdistaa mahdolliset asiakkaiden moitteet oikeaan osoitteeseen. Palkinnosta jää myös kirjanpitolain mukainen kuitti kirjanpitoomme.

Näitä tietoja säilytämme aina kulloinkin voimassa olevan kirjanpitolain edellyttämän ajan, mutta mikäli et ole voittanut mitään poistamme tietosi viimeistään kuukauden kuluttua kilpailun ratkeamisesta.

Tämän lisäksi voit antaa vapaaehtoisia tietoja, joita voidaan käyttää radiokanavan kehittämiseen, tilastollisiin tarkoituksiin ja henkilökohtaisemman kohdennetun sisällön tuottamiseen verkkopalveluissamme. Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain sallimissa ja edellyttämissä rajoissa. Näitä tietoja voidaan käyttää myös NRJ:n omissa rekistereissä mainonnan kohdistamiseen. NRJ saattaa käyttää asiakas- ja palvelusuhteen ylläpitämiseen yhteistyökumppaneita, mutta henkilötietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille.

Nämä vapaaehtoisesti luovutetut tiedot voit poistaa halutessasi ilmoittamalla siitä osoitteeseen tietosuoja@nrj.fi, Joidenkin palveluiden viestinnällisiin osioihin, kuten keskustelupalstoille ja julkisiin palautteisiin, jää näkyviin käyttäjän nimimerkki ja siihen liittyvä käyttäjän tuottama sisältö myös asiakassuhteen päättymisen jälkeen.

Henkilökunnasta ja palveluntarjoajista keräämämme tiedot säilytämme aina kulloinkin voimassa olevan työ- ja kirjanpitolainsäädännön edellyttämän ajan.

4.     Henkilötietojen luovutukset ja siirrot

Käytämme tietojen käsittelyssä alihankkijoita, jolloin takaamme sopimusjärjestelyin, että tietoja käsitellään kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti. Emme pääsääntöisesti siirrä tietoja EU:n tai ETA-alueen ulkopuolelle.

5.     Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröity voi vaikuttaa tietojen keräämiseen ja käsittelyyn alla kuvatuin tavoin:

–        Tietojen tarkastaminen, korjaaminen ja poistaminen: Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa hänestä tallennetut henkilötiedot. Rekisteröidyn pyynnöstä virheelliset, puutteelliset tai vanhentuneet henkilötiedot oikaistaan, täydennetään tai poistetaan. Tietoja ei kuitenkaan poisteta siltä osin kuin ne ovat tarpeen lakisääteisten velvoitteiden noudattamiseksi taikka oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi taikka ne ovat tarpeen rekisteröidyn ja rekisterinpitäjän välisen sopimuksen täyttämiseksi.

–        Tietojen siirtäminen: Rekisteröity voi halutessaan saada siirretyksi toimittamansa henkilötiedot, joita käsitellään automaattisesti suostumuksen tai sopimuksen perusteella, ottamalla yhteyttä yllä kohdassa 1 mainittuun osoitteeseen.

–        Vastustamis- ja rajoittamisoikeus: Rekisteröidy voi vastustaa suoramarkkinointia milloin tahansa. Rekisteröity voi vastustaa myös muuta käsittelyä, joka perustuu oikeutettuun etuun, henkilökohtaiseen tilanteeseensa liittyvällä perusteella.  Esimerkiksi tällaisessa tilanteessa käsittelyä rajoitetaan siksi ajaksi, kun arvioidaan perusteita vastustaa käsittelyä. Käsittelyä voidaan rajoittaa myös mm. silloin, kun rekisteröity kiistää henkilötietojen paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa tietojen paikkansapitävyys varmistetaan.

–        Suostumuksen peruuttaminen: Rekisteröity voi peruuttaa antamansa suostumuksen milloin tahansa ottamalla yhteyttä yllä kohdassa 1 mainittuun osoitteeseen.

–        Valitusoikeus: Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus viranomaiselle, mikäli hän katsoo, että hänen tietojaan on käsitelty voimassaolevan tietosuojalainsäädännön vastaisesi.

6.     Tietojen luovuttamien ulkopuolisille

NRJ ei myy, vuokraa tai luovuta tunnistetun käyttäjän henkilötietoja kolmansille osapuolille muissa kuin alla esitetyissä tapauksissa.

·       Voimme luovuttaa käyttäjän tietoja kolmansille osapuolille, mikäli käyttäjä on antanut siihen suostumuksensa.
·       Voimme luovuttaa mainostajillemme mainonnan kohdentamista varten anonymisoituja tietoja käyttäjistä. Mainostajat eivät voi yhdistää näitä tietoja tunnistetun käyttäjän henkilötietoihin ilman käyttäjän suostumusta.
·       Voimme luovuttaa käyttäjän henkilötietoja toimivaltaisten viranomaisten tai muiden tahojen esittämien vaatimusten edellyttämällä, kulloinkin voimassaolevaan lainsäädäntöön perustuvalla, tavalla.
·       Voimme luovuttaa tietoja tieteellistä tai historiallista tutkimusta varten edellyttäen, että tiedot on muutettu sellaiseen muotoon, että tiedon kohde ei enää ole niistä tunnistettavissa.
·       Mikäli myymme, ostamme, fuusioimme tai muutoin järjestelemme liiketoimintaamme, käyttäjän henkilötietoja voidaan luovuttaa ostajille ja näiden neuvonantajille.
·       Palvelukohtaisten rekisteriselosteiden mukaisesti tietoja voidaan luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin sekä mielipide- ja markkinatutkimuksiin ja muihin vastaaviin selvityksiin henkilötietolain mukaisesti.
·       Jos käyttäjä on antanut suostumuksensa yhteistyökumppaneiden sähköiseen suoramarkkinointiin, voidaan käyttäjän tietoja luovuttaa tarkoin valituille yhteistyökumppaneille markkinointitarkoituksiin.

7.     Tietojen suojaus

Tietojen suojaamiseen käytetään teknisiä ja organisatorisia tietoturvakeinoja. Näitä ovat muun muassa salasanat, käyttöoikeuksien hallinta, palomuurit, salaustekniikat, asianmukainen kulunvalvonta ja henkilöstön ohjeistaminen sekä alihankkijoiden huolellinen valinta.