NRJ:n Viihdeuutiset

Musiikki

robin-kipinan-hetki

Viikon 16 Hitti: Robin feat Elastinen - Kipinän Hetki

Viime viikkoisen Viron syrjähypyn jälkeen NRJ:n kuuntelijat päättivät palata kotimaisten kappaleiden tueksi. Tällä viikolla käytiin äärimmäisen tiukka kamppailu kahden uunituoreen sinkun kesken.

Lopulta Robin ja Elastinen veivät Kipinän Hetki sinkulla voiton TCT:n Virheistä Kaunein kappaleen edestä vain muutamien kymmenien äänien loppukirillä.

Robinin mukaan kappale kertoo periksiantamattomasta asenteesta, ja intohimosta elämää ja tekemisiään kohtaan. Kappale yhdistää kaikkia niitä, joilla on palava halu toteuttaa itseään. Lue loppuun

Bebe Rexha

Popsensaatio Bebe Rexha Suomeen toukokuussa

Rihannan, Eminemin, Madonnan ja David Guettan kaltaisille megatähdille hittejä kirjoittanut yhdysvaltalainen pop/EDM-sensaatio Bebe Rexha saapuu toukokuussa ensimmäistä kertaa Suomeen.

Soolouransa näyttävästi ”I’m Gonna Show You Crazy” -hitillä käynnistänyt Bebe Rexha esiintyy Nosturissa, Helsingissä, tiistaina 19. toukokuuta. Lue loppuun

Spotify

Spotify paljastaa: suomalaisten kuunnelluin nukahtamismusiikki on luonnollinen sateen ääni

Suomalaisten suosituin nukahtamiskappale on Nature Rain -yhtyeen Rain Sounds ja maailmanlaajuisesti suosituin nukahtamiskappale on Ed Sheeranin Thinking Out Loud. National Sleep Foundation kertoo, miten musiikki voi auttaa hyvän unirutiinin luomisessa.

Maanantaina 13. huhtikuuta 2015. Musiikin suoratoistopalvelu Spotify paljasti tänään brittiläisen artisti Ed Sheeranin olevan eniten kuunneltu miesartisti Spotifyssa vuonna 2014, sekä tämän miellyttävän äänen olevan maailmanlaajuisesti suosituin valinta rentoutumis- ja nukahtamismusiikiksi. Spotify tutki maailmanlaajuisesti 2,8 miljoonaa uniteemalla olevaa soittolistaa ja totesi Sheeranin Thinking Out Loud -kappaleen olevan suosituin kappale nukahtamiseen.

Oppiakseen enemmän siitä, miten ihmiset valitsevat tiettyjä kappaleita nukahtamismusiikikseen ja antaakseen vinkkejä paremman nukkumisrutiinin saavuttamiseen, Spotify konsultoi alan johtavaa National Sleep Foundation -järjestöä. Järjestö tarjosi tutkimustietoon perustuvan tieteellisen selityksen sille, miksi tietynlainen musiikki stimuloi ja rauhoittaa sympaattista hermostoa.

“Ihmisillä on taipumusta kuunnella nukahtaessaan baritoni- ja tenoriääntä, ja siksi erilaiset tuutulaulut ovat niin tehokkaita rentouttajia,” kertoo Dr. Max Hirshkowitz National Sleep Foundation -järjestöstä.

Spotifyn Global Communicationin varatoimitusjohtaja Angela Watts kertoo: “'Uni' on yksi Spotifyn suosituimmista kategorioista, jota ihmiset käyttävät rentoutumiseen ja nukahtamiseen. Dr. Hirshkowitzin mielenkiintoiset tutkimustulokset vahvistavat rentoutumisen ja musiikin välistä vahvaa yhteyttä.”

National Sleep Foundationin mukaan musiikin hyödyt nukkumiselle ovat kuitenkin henkilökohtaisia, sillä niihin liittyy paljon yksilöllisiä tekijöitä, kuten esimerkiksi vuorokausirytmi, nukkumaanmenorutiinit ja taustaäänet, joihin on tottunut omassa arkiympäristössään.

Seuraavat vinkit auttavat valitsemaan itselle parhaan musiikin rentoutumiseen ja takaamaan hyvät yöunet:

·         Sympaattista hermostoa voidaan joko stimuloida tai rauhoittaa musiikin avulla. Jokaisen vuorokausirytmi on erilainen – musiikkia voidaankin käyttää sen testaamiseen, mikä itselle toimii parhaiten. Itsellesi mieleisin musiikkityyli ei saa aikaan epämiellyttäviä muistoja tai tuntemuksia, mutta samalla tämä sinulle mieleinen musiikki ei välttämättä rentouta tai herätä samankaltaisia tuntemuksia muissa ihmisissä.

·         Rutiinit ennen nukkumaanmenoa ovat avainasemassa henkilökohtaisen rytmin saavuttamiseksi. Rentoutuminen ja rutiinit juuri ennen nukkumaanmenoa hämärässä valaistuksessa auttavat erottamaan nukkumisaikasi toimenpiteistä, jotka voivat aiheuttaa kiihtymystä, stressiä tai ahdistusta. Jos esimerkiksi akustinen soul-musiikki on osa rutiinejasi ennen nukkumaanmenoa, voit hyvin todennäköisesti onnistua nukahtamisessa ja rentoutumisessa sitä kuunnellessasi.

·         Arjen ääniympäristö voi vaikuttaa unisoittolistaasi. Unen saamista varten luotavan soittolistan tulisi olla säännöllinen ja rytmejä sisältävä, kun taas muista lähteistä tulevat äänet kuten televisio, liikenne tai pyykinpesukone ovat epäsäännöllisiä ja voimakkaampia. Vartalolla on myös taipumus mukautua hallitsevaan ääniympäristöön. Unensaantia auttavat tai unen keskeyttävät äänet toimivat täten eri tavalla henkilöllä, joka asuu isossa metropolissa kuten Lontoossa tai New Yorkissa verrattuna henkilöön, joka asuu rauhallisemmassa ympäristössä.

Professori Hirshkowitz kommentoi asiaa seuraavasti: “Musiikki on erittäin henkilökohtainen ja tunteisiin perustuva kokemus, jossa samat ratkaisut eivät sovi kaikille. Musiikillisesta näkökulmasta katsottuna voidaankin todeta, että mitä tärkeämpänä henkilö ääntä pitää, sitä todennäköisemmin se saa aikaan reaktion – oli se sitten innostuneisuutta tai rentoutumista. Kuten John Lennon on sanonut: ’Whatever gets you thru the night’.

Suomalaisten unimusiikin top 20:

1. Nature Rain/ Rain Sounds
2. Nature Rain/ Rain for Sleep
3. Love Me Like You Do - From "Fifty Shades Of Grey"/ Ellie Goulding
4. Sleep and Dream/ Lullabies for Deep Meditation
5. Kuka sen opettaa /Kaija Koo
6. Soft Sleep Rain /Nature Sounds
7. Silmät kiinni /Kaija Koo
8. Stay With Me /Sam Smith
9. Ajoin koko yön /Kaija Koo
10. Surulapsi /Kaija Koo
11. Bed Of Lies /Nicki Minaj
12. Supernaiset /Kaija Koo
13. Muuttunut mies, muuttunut nainen /Kaija Koo
14. Thinking Out Loud /Ed Sheeran
15. Vihalla raivolla lämmöllä kaiholla /Kaija Koo
16. Sydän vähän kallellaan /Kaija Koo
17. En pelkää pimeää /Kaija Koo
18. 2080-luvulla &Sanni
19. Let Her Go /Passenger
20. All of Me /John Legend

Kuuntele Suomen suosituimmat unimusiikit.