Yhä useampi Pohjoismaissa maksaa digitaalisen musiikin kuuntelusta – Radio NRJ Finland

Yhä useampi Pohjoismaissa maksaa digitaalisen musiikin kuuntelusta

Teoston teettämän Polaris Nordic Digital Music Survey -kyselytutkimuksen mukaan Pohjoismaissa yli puolet (58%) on käyttänyt jotakin suoratoistopalvelua ja digitaalisesta musiikista ollaan myös aiempaa halukkaampia maksamaan.

Digitaalisen musiikin käyttäjistä 68% on sitä mieltä, että artistilla on oikeus saada korvausta myös digitaalisesta musiikista. Vuodesta 2014 musiikin suoratoistopalveluista maksaneiden määrä on noussut kolmella prosentilla, joka on kyselyyn vastanneista 9,4 miljoonasta merkittävä määrä.

Suosituimpia suoratoistopalveluita Pohjoismaissa ovat Spotify, iTunes ja YouTube. Ihmiset käyttävät erilaisista verkkopalveluista musiikkipalveluita eniten, sillä 77% vastanneista sanoi käyttäneensä jotakin digitaalista musiikkipalvelua kuluneen vuoden aikana. Seuraavaksi eniten vastanneet olivat katsoneet televisio- tai elokuvasisältöjä verkosta, mutta heidän osuutensa oli selvästi pienempi, 68%.

Radio pitää yhä pintansa ja 40% kaikista vastaajista sanookin radion olevan heille tärkein lähde löytää uutta musiikkia. Ikäryhmien ero näkyy vastauksissa kuitenkin selvästi, sillä nuorimmille vastaajille, 12-17-vuotiaille, vain joka neljännelle radio oli uuden musiikin löytämisessä tärkein lähde, suosituimpana tulivat YouTube ja ystävät. Nuoret jakavat myös linkkejä kappaleisiin sosiaalisen median välityksellä ja käyttävät esimerkiksi suoratoistopalveluita muita ikäryhmiä aktiivisemmin.

Lähde:
Polaris Nordicin kyselytutkimus

Lataa tiedostona

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *