Vinkit mukavaan ja terveelliseen talveen – Radio NRJ Finland

Vinkit mukavaan ja terveelliseen talveen

Ärsyttääkö valottomuus, harmaus ja jatkuva harmitus? Ei hätää, sillä talvella muutamalla simppelillä kikalla elämänlaatu paranee merkittävästi. Kokeile näitä Health.comin kikkoja pysyäksesi aurinkoisena läpi talven!

1. Asennoidu urheiluun niin, että käyt salilla mittarin näyttäessä 20 astetta pakkasta. Urheilemaan lähteminen on suuri kynnys, kun ulkona on jäätävän kylmä. Muista siis palkita itsesi, kun onnistut itsesi raahaamaan salille.

2. Syö itsesi iloiseksi. Yritä vastustaa sokerista lohturuokaa, sillä ne saavat sokeriarvot sekaisin ja olon kärttyiseksi. Suosi sen sijaan täysjyvää, omega-3:ia, proteiinia ja b-vitamiinia.

3. Liity mukaan. Ihmisen ei tulisi jättäytyä omiin oloihinsa, sillä joukossa oleminen ja siihen kuuluminen parantaa vointia ja lisää onnellisuutta. Mieti, kuinka saat nähtyä mahdollisimman paljon niin uusia kuin vanhoja tuttuja.

4. Nauti talven tuomista asioista. Lähde hiihtämään, luistelemaan tai pulkkamäkeen, juo kuumia juomia nuotion ääressä ja nauti paksujen lapasten lämmöstä. Kun nauttii ajasta eikä pelkää sitä, optimistisempi ajattelu on helpompaa.

5. Suunnitele matka. Matkan järjestely tai edes sen suunnittelu tekee tutkimusten mukaan ihmisestä heti onnellisemman. Joten jos sinulla vain on varaa, lähde joulupyhien jälkeen ulkomaille tai edes ulkopaikkakunnalle.

6. Pukeudu talven varalle. Lämpö saa itseasiassa olonkin tuntumaan lämpimämmältä, joten kerrospukeutuminen kannattaa. Ja vaikka tiedossa olisi hienommat juhlat, älä silti unohda hanskoja, huivia ja pipoa.

7. Muista valo. Talvella auringonpaistetta ei Suomeen saada paljoa, joten siitä vähästä kannattaa nauttia.  Auringonvalo vaikuttaa D-vitamiinin tuotantoon, vähentää melatoniinin määrää ja lisää serotoniinin määrää. Jos olet esimerkiksi kolmivuorotyöläinen eikä aurinkoa näy kuin sattumalta, kannattaa kotiin ostaa kirkasvalolamppu.

Alkuperäinen: healt.com

Kirjoittaja: Toimitus / Terve.fi

Lue lisää:
Liikunta auttaa pysymään onnellisena
Liikunta voi suojata flunssalta
Kuinka sovittaa yhteen terveellinen ruokavalio ja liikunta?

Rakkaushoroskooppi
Rakkaushoroskooppi