Uutuuselokuva Jättiläinen keräsi avausviikonloppunaan liki 10 000 katsojaa – Radio NRJ Finland

Uutuuselokuva Jättiläinen keräsi avausviikonloppunaan liki 10 000 katsojaa

Perjantaina 22. tammikuuta ensi-iltansa saanut Jättiläinen-elokuva keräsi avausviikonloppunaan 9 527 katsojaa ja oli koko maassa neljänneksi katsotuin elokuva viikonlopun aikana.

Ylistäviä arvioita kerännyttä elokuvaa on ehditty veikata jo vuoden 2016 parhaaksi kotimaiseksi elokuvaksi. Sen on ohjannut Aleksi Salmenperä ja käsikirjoittanut Pekko Pesonen.

”Olemme saaneet valtavasti palautetta elokuvasta. Sitä on tullut suomalaisilta eri puolilta maata, päättäjiltä ja myös Talvivaaraa hyvin lähellä olevilta ihmisiltä. Saadussa palautteessa toistuu se, että nyt fiktio on niin lähellä totuutta kuin mahdollista.” , kertoo elokuvan tuottaja Annika Sucksdorff Helsinki-filmiltä.
Jättiläisen kaltaisia elokuvia ei ole Suomessa ennen tehty, joten olemme tavattoman iloisia että yleisö on sen löytänyt”, iloitsee Nordisk Filmin elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman.

jättiläinen
Jättiläinen

Jättiläinen on valittu kilpailemaan parhaan pohjoismaisen elokuvan tittelistä Göteborgin elokuvafestivaaleilla.  Tuomaristo valitsee voittajan kahdeksan elokuvan kilpasarjasta 6. helmikuuta.

Tositapahtumiin perustuva fiktioelokuva kertoo suomalaisesta korruptiosta. Jännittävän kokoillan elokuvan päärooleissa nähdään muun muassa Joonas Saartamo, Jani Volanen, Peter Franzén ja Saara Kotkaniemi.

Katso elokuvan traileri: