Totta vai tarua? Väittämiä naissukupuolesta – Radio NRJ Finland

Totta vai tarua? Väittämiä naissukupuolesta

Monet, jopa naiset itse, uskovat sukupuolestaan erikoisia asioita.

Naiset ovat luonnostaan parempia vanhempia.
TARUA, Tutkimukset osoittavat, että kumpikin sukupuoli on yhtä kykenevä kasvattamaan lasta. Harhaluulo juontaa todennäköisesti juurensa siitä, että nainen imettää lasta ja lapsena tytöt leikkivät paljon enemmän huolenpidollisia leikkejä, kuten esimerkiksi nukeilla. Tämä tekee naisista varmempia lasten hoivaajia, mutta ei parempia vanhempia.

Naisten pierut haisevat pahemmalta kuin miesten.
TOTTA. Vaikka kaikkien kaasupäästöt haisevat täysin omanlaiselleen, on naisten pieruissa keskimääräistä suurempi pitoisuus rikkivetyä. Miehet tosin piereskelevät naisia enemmän.

Naisten tunteellisuus tekee heistä huonompia johtajia
TARUA. Ainoa este naisille nousta johtajan rooliin on mielikuva, jonka mukaan mies on johtajan arkkityyppi. Pelkästään miessukupuolikaan ei riitä johtajamielikuvan luomiseen, vaan useinmiten miehen täytyy stereotypian mukaan olla myös “oikeanlainen”.

Rintojen koolla ei ole merkitystä maidontuotannon tai imettämisen kannalta.
TOTTA. Maidontuotanto on hormonaalista ja on todettu, että jopa miehet voivat erittää pieniä määriä maitoa, jos prolaktiini- ja sukupuolihormonipitoisuudet ovat oikeat ja nännejä stimuloidaan.

Lääkäri voi kertoa, onko nainen neitsyt
TARUA. Immenkalvo voi revetä myös vaikkapa urheilusta ja jotkut naiset myös syntyvät täysin ilman sitä. Toisaalta immenkalvo myös paranee itsestään ja osalla se ei koskaan edes vahingoitu.

Kaikki ovat olleet naisia
TOTTA. Kohdussa sikiöllä on aluksi vain naisen sukupuolielimet. Kaikki siis joko ovat tai ovat olleet naisia. Sori pojat.

Lähteet:
Fact Hymes ; KSML/ THL ; JYU
Everyday Feminism ; Tohtori.fi
BuzzFeed Blue ; BuzzFeed 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *