Rihanna: Meillä ei ole kilpailua Beyoncén kanssa – Radio NRJ Finland

Rihanna: Meillä ei ole kilpailua Beyoncén kanssa

Huhu Rihannan ja Beyoncén vihanpidosta lähti liikkeelle Super Bowlin aikaan, kun Beyoncé julkaisi uuden singlensä "Formation" tismalleen samaan aikaan, kun Rihannan "Anti"-albumin julkaisun oli määrä tapahtua.

Beyoncén päätös julkaista uusi singlensä Rihannan albumin kanssa samaan aikaan kirvoitti liikkeelle huhut siitä, että hän yrittäisi varastaa miehensä Jay Z:n suojatilta musiikillisen huomion. Lähteiden mukaan myös Rihanna tulkitsi asian näin ja oli loukkaantunut Bayoncén toiminnasta.

Rihanna kertoi kuitenkin juuri ilmestyneelle Vogue-lehdelle, ettei asia ole aivan näin ja että hän edes kiinnittänyt huomiota asian aiheuttamaan negatiiviseen keskusteluun, joka lähti myrskyn lailla käyntiin internetissä:
”Asia on näin”, hän aloittaa. ”Kaikki vain innostuvat niin kovasti negatiivisista asioista.  Asioista, jotka ovat kilpailuhenkisiä. Eikä ne ole asioita, joiden vuoksi minä herään aamuisi. Minä voin ainoastaan tehdä omaa juttuani. Eikä kukaan muu voi tehdä sitäkään”.

Rihannan ja Beyoncén välisestä kilpailuasetelmasta on huhuiltu jo vuosien ajan, aina siitä lähtien, kun Beyoncén aviomies, Jay Z, otti nuoren tähtösen suojatikseen . Toisaalta, Rihannan ei tarvitsekaan olla kovinkaan huolissaan musiikillisesta menestyksestään, sillä hänen ”Anti”-albuminsa myi platinaa ennätyajassa, kiitos Amerikan RIAA-järjestön muuttuneiden sääntöjen, jotka laskevat nykyään myös netti-streamaukset osaksi levynmyyntiä. Toinen merkittävä rajapyykki laulajalle oli, kun häestä tuli maailman ensimmäinen artisti, jonka kappaleita oli ladattu yli 100 miljoonaa kertaa viime heinäkuussa.