Neuvoja isyyteen, osa 1 – Radio NRJ Finland

Neuvoja isyyteen, osa 1

Mitä pitäisi tietää isyydestä ennen lapsen yrittämistä? Onko se pelkkää vaippojen vaihtamista tai vaimon juoksupoikana toimimista? AskMen neuvoo ja opastaa.

  1. Ota kaikki irti alusta alkaen. Isyys alkaa jo ennen syntymää, joten kannattaa käyttää raskausaika opiskeluun aiheesta ja käydä mahdollisesti vanhemmuuskursseilla oppimassa lisää. Näillä eväillä pystyy jo jossain määrin vastaamaan viisastelevien ystävä-vanhempien kysymyksiin.
  2. Synnytys on mahtava kokemus. Pieni nyytti tulee ulos rakkaasta ihmisestä ja rakkaita ihmisiä on yhtäkkiä kaksi. Paniikin ja ällön liman, istukan ja tuskan jälkeen tilanne muuttuu nopeasti pikku nyytin hellimiseksi ja tuuditteluksi. Tunteiden vuoristorata on taattu.
  3. Suurimman osan ajasta olet palkaton kotiapulainen. Kumppanisi tekee todennäköisesti leijonanosan kaikesta lapsenhoidosta ainakin ensimmäisen vuoden ajan. Synnytys, imetys, nukutus ja niin edelleen. Miehen rooli on yrittää auttaa sekä lasten- että kodinhoidossa. Tehtäväsi on tsempata kumppaniasi ja pitää suhde niin romanttisena kuin suinkin mahdollista.
  4. Vauvat ovat erittäin sotkuisia. Vauvat ovat eriteautomaatteja: kakan, pissan, kuolan ja puklun siivoamiseen menee erittäin paljon aikaa. Siihen kuitenkin tottuu.
  5. Vauva saa ihmisen pysymään kotona. Vaikka kuinka hokisi itselleen, että vauva ei sido minua kotiimme, ei se pidä paikkaansa. Kolmen kuukauden päästä et enää jaksa nähdä kavereita baarissa tai käydä kolmen harrastuksen treeneissä. Sen sijaan lähettelet vauvakuvia ja menet nukkumaan pariksi tunniksi kerrallaan silloin, kun vauva niin päättää.

Alkuperäinen: AskMen

Kirjoittaja: Toimitus / Terve.fi

Lue lisää:
Miehestä isäksi
Nainen huolissaan: ”Mieltäni painaa tulevan lapseni isyys. Olin yhdynnässä toisen miehen kanssa”
Parisuhteen merkitys ja tehtävät

Rakkaushoroskooppi
Rakkaushoroskooppi