Vesala julkaisee odotetun debyyttialbuminsa – Radio NRJ Finland

Vesala julkaisee odotetun debyyttialbuminsa

Debyyttialbumi Vesala sisältää muun muassa jo aiemmin julkaistut singlet Tytöt ei soita kitaraa ja Älä droppaa mun tunnelmaa sekä platinaa myyneen megahitin Tequila, jolla Vesala käynnisti sooloprojektinsa menestyksekkäästi viime vuoden lopulla. Kappale oli pitkään Suomen soitetuin radiokappale sekä striimannut Spotifyssa jo yli 5 miljoonaa kertaa.

”On vaikea uskoa että soololevy tuli vihdoin valmiiksi! Olen nauttinut levyn tekemisestä hirmuisesti, laulut syntyivät ihan vaan tekemisen ilosta, ja tuotannollinen matka ekoista demoista valmiiksi biiseiksi on ollut tosi kiinnostava. Loikka soolouralle ei oikeastaan tuntunut kovin suurelta. Läppärille alkoi ensin vuosia sitten kertyä biisejä, joita en halunnut tarjota muille artisteille, tai en keksinyt kuka niitä voisi tai haluaisi esittää. Suurin osa tämän levyn kappaleista syntyi sitten viime keväänä suhteellisen lyhyessä ajassa, musantekohuumassa”

Vesala on säveltänyt ja sanoittanut yksin levyn kymmenestä kappaleesta yhdeksän. Hän on toiminut myös koko albumin vastaavana tuottajana. Albumi on saanut muotonsa kahdessa maassa Los Angelesin ja Suomen välillä sukkuloivan artistin ansiosta.

”Tämä albumi on syntynyt tarpeen mukaan yksinäisyydessä, tarpeen mukaan ystävien avustuksella. Olen säveltänyt, sanoittanut, äänittänyt, soittanut, ohjelmoinut ja tuottanut. Olen hikoillut ja raapinut päätäni ja katsonut liikaa tutorialvideoita, haaveillut olevani nero ja nähnyt unia biiseistä joita minun olisi pitänyt osata tehdä, kuluttanut housuja istumalla läppärin ääressä ihan liikaa, mutta nyt ei jännitä yhtään. Tällainen siitä tuli. Olen saanut apua hienoilta tuottajilta ja soittajakollegoilta aina kun olen sitä tarvinnut. Ja laulut on kummiskin vaan lauluja. Odotan innolla kesän keikkoja ja sitä että biisit saavat löytää merkityksensä vuorovaikutuksessa yleisön kanssa.”

Vesala keikkailee Suomessa juhannuksesta vielä syyskuun puolelle ennen paluutaan Los Angelesiin. Jos haluat nähdä Vesalan siis livenä, kesän rundi on ainoa mahdollisuus siihen vuonna 2016. Keikkalistaus nähtävissä täällä.