”Välillä minä katsoin, että hei toi on ihan kiva, mutta älä tuhlaa meidän aikaamme”, Ernest Lawson uudesta Talent Suomi -tuomarin pestistä – Radio NRJ Finland

”Välillä minä katsoin, että hei toi on ihan kiva, mutta älä tuhlaa meidän aikaamme”, Ernest Lawson uudesta Talent Suomi -tuomarin pestistä

Näyttelijä ja Talent Suomi -ohjelman tuomari Ernest Lawson vieraili perjantaina 31. tammikuuta NRJ:n Aamushowssa.

Uusi Talent Suomen kausi alkaa sunnuntaina 2. helmikuuta. Ernest Lawson kävi kertomassa NRJ:n Aamushowssa uudesta kaudesta. Aikaisemmasta kaudesta on yli kolme vuotta. Tällöin tuomareina toimi Jari Sillanpää, Sami Hedberg ja Sara Forsberg.

Kun Lawson sai kuulla uuden kauden teosta, hän oli itse hieman kriittinen siitä kannattaako ohjelmaa tuoda takaisin niin lyhyen ajanjakson jälkeen.

”Eikö kaikki talentit ole jo hakenut ohjelmaan?”, Lawson pohdiskeli kuultuaan uudesta kaudesta.

Lawson kuitenkin huomasi pian, että Talentin tapaiselle ohjelmalle on edelleen kysyntää. Uusi sukupolvi on Lawsonin mukaan ottanut ohjelman hienosti vastaan. Lawson huomauttaa, että ohjelma löytää uusia katsojia, sillä joiltain on saattanut aikaisemmat kaudet mennä ohi.

NRJ:n Aamun Janne kysyi Lawsonilta kuka oli tämän tuomariryhmän Simon Cowell. Lawson oli itse yllättynyt siitä, kuinka kärsimätön hän saattoi olla välillä.

”Välillä minä katsoin, että hei toi on ihan kiva, mutta älä tuhlaa meidän aikaamme”, myöntää Lawson hieman naurahtaen.

Lawson kuitenkin pyrki antamaan kaikille osallistujille rakentavaa palautetta.

Ohjelmaa tehdessä Lawson ihaili tapaa, jolla hänen tuomaritoverinsa Jorma Uotila antoi palautetta kilpailijoille.

”Jorma Uotila nimenomaan sanoo suoraan, mutta hän sanoo sen aina niin taidolla ja runollisesti sekä vertauskuvia käyttäen. Kaikille tulee lämmin ja hyvä olo, vaikka sanottaisiin sisällöllisesti tylysti, että ei.”

Lawson painiskeli ajatuksen kanssa, että kuinka hän löytäisi auktoriteettia kertomaan toiselle ihmisille, ettei tämä ole riittävän hyvä päästäkseen jatkoon. Hän pohti, että kuinka hän voi antaa palautetta laulajalle tai jollekin toiselle joka omaa taidon, jota hän itse ei. Tämän takia Ernest Lawson otti itselleen kotikatsojan edustajan roolin tuomaripöydän takaa.

”Minä vain sanon niitä fiiliksiä ihan tällaisena peruskatsojana enkä minään asiantuntijana.”

Ernest Lawson nähdään ensimmäistä kertaa tuomaroimassa Talent Suomi -ohjelmassa tänä keväänä. Talent Suomen uusi kausi alkaa sunnuntaina 2. helmikuuta klo 19:30. Ohjelman alkukarsinnat on jo kuvattu, ja semifinalistit on jo valittu. Live lähetykset alkavat myöhemmin keväällä, jolloin yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan. Lawson vihjaili haastattelussa, että tuomareilla saattaa myös olla pieni pelastusmahdollisuus, mutta pääasiassa valta on äänestäjillä.