The Weeknd tulee Suomeen! – Radio NRJ Finland

The Weeknd tulee Suomeen!

Grammy-palkittu supertähti The Weeknd on tänään julkaissut lisää keikkoja After Hours -maailmankiertueelleen ja hänet nähdään syksyllä 2022 myös Suomessa!

The Weeknd esiintyy Hartwall Arenalla lauantaina 10.9.2022. Keikka on myös rundin Euroopan osuuden avauspäivä! Konsertin lipunmyynti käynnistyy maanantaina 8. helmikuuta 2021 Ticketmasterissa.

The Weeknd on noussut tämän hetken suosituimpien artistien joukkoon tuoreimmalla ”After Hours” -albumillaan. Artisti on saavuttanut moninkertaiset platinarajat ja hitti Blinding Lights löytyy historiallisesti edelleen Billboardin TOP 10 -listalta yli vuosi ilmestymisensä jälkeen. The Weeknd nähdään tulevana sunnuntaina amerikkalaisen jalkapallon loppuottelun, Super Bowlin, puoliaikashown tähtenä.

”After Hours” -levyn suosio on ollut melkoista myös Suomessa. Tuplaplatinarajan rikkonut albumi on viettänyt jo 45 viikkoa Suomen virallisella albumilistalla ja löytyy tällä hetkellä sijalta 2. Levyn isoin hitti, kuusinkertaista platinaa striimannut Blinding Lights oli kotimaisten radiokanavien soitetuin ulkomainen kappale vuonna 2020. Biisi jyrää edelleen mm. Spotifyssa Suomen TOP 50 -listalla, missä samaan aikaan viihtyy myös kultarajan ylittänyt Save Your Tears -single. Radiosoittolistalla viimeiset 38 viikkoa viettänyt In Your Eyes -kappale on puolestaan saavuttanut maassamme tuplaplatinaa. Globaalisti The Weeknd oli viime vuoden kuunnelluin artisti Spotifyssa.

After Hours -maailmankiertue käsittää 104 päivää, alkaen Vancouverista 14. tammikuuta 2022, päättyen Lontooseen 16. marraskuuta 2022. Alun perin tälle vuodelle suunnitellun rundin siirron yhteydessä julkistettiin myös 39 uutta keikkaa eri puolilla maailmaa, joiden joukossa on Helsingin Hartwall Arenan veto.

Etiopialais-kanadalainen The Weeknd on kasvanut viimeisen vuosikymmenen aikana mystisestä R&B-musiikin uudistajasta maailmanlaajuiseksi pop-ikoniksi. Vuonna 2011 ilmestynyt mixtape-trilogia ja erityisesti sen ”House of Balloons” -debyytti esitteli tekijän, joka muovasi omaleimaisella tyylillään vaihtoehtomusiikin ilmaisua. Virallinen esikoisalbumi ”Kiss Land” viitoitti tietä läpimurtoon, joka tapahtui heti seuraavalla pitkäsoitolla ”Beauty Behind the Madness”.

Grammy-palkittu kokonaisuus nousi Billboardin albumilistan kärkeen ja vuoden striimatuimmaksi levyksi. The Weekndista tuli myös historian ensimmäinen artisti, jolla oli kolme kappaletta samanaikaisesti Billboardin R&B-listan kolmella kärkisijalla (Can’t Feel My Face, The Hills sekä Oscar-ehdokkuuden saanut Earned It). Seuraava pitkäsoitto ”Starboy” muistetaan nimikkobiisinsä lisäksi erityisesti mm. I Feel It Coming -singlestä.

The Weeknd on opittu tuntemaan myös visuaalisena tarinankertojana. Lavashow on kasvanut entistä näyttävämmäksi jokaisen levyn kohdalla. ”After Hours” -aikakauden voi katsoa alkaneen 26. marraskuuta 2019, jolloin artisti julkaisi ensimmäisen kuvan uudesta lookistaan sosiaalisessa mediassa. Tällä kertaa mukana on ollut myös suomalaisväriä, sillä veljekset Anton ja Aleksi Tammi ovat olleet rakentamassa ilmettä alkaen useammasta musiikkivideosta aina käytettyihin tekstityyleihin lähtien. Työryhmässä ovat olleet mukana myös mm. leikkaaja Janne Vartia sekä äänisuunnittelija Akseli Soini.

XO Records -levymerkin perustanut The Weeknd on uransa aikana palkittu mm. kolmella Grammylla, viidellä American Music Awards -pystillä ja peräti yhdeksällä Billboard Music Awards -palkinnolla. Häneltä löytyy myös Oscar-ehdokkuus, merkintöjä Guinnessin ennätystenkirjasta kuin myös Coachella-festivaalin pääesiintyjän meriitti vuodelta 2018 yhdessä Beyoncén sekä Eminemin kanssa.

The Weeknd on nähty Suomessa aiemmin vuonna 2017, jolloin hän tähditti Blockfest 10th Anniversary Special -tapahtumaa Helsingin Kaisaniemessä. Myös tuleva keikka toteutetaan yhteistyössä Blockfestin kanssa.