The Rasmuksen uusi albumi julkaistaan tänään – Radio NRJ Finland

The Rasmuksen uusi albumi julkaistaan tänään

Kansainvälisesti yksi menestyneimpiä suomalaisyhtyeitä, The Rasmus, julkaisee uuden albuminsa tänään. ’Dark Matters’  -nimisen levyn on tuottanut ruotsalainen tuottajatiimi The Family ja siltä on julkaistu singleinä jo kappaleet ’Paradise’ sekä ’Silver Night’. Lisäksi levyltä löytyvä ’Wonderman’-biisi soi hiljattain ensi-iltansa saaneen Rendel-elokuvan tunnuskappaleena.

Juuri Latinalaisesta Amerikasta levynsä promootiokiertueelta palannut bändi kertoo uuden levyn syntyhistoriasta näin:  “Ajatus uusien biisien takana oli lähteä tekemään sellaista musiikkia, mitä itse haluaisimme kuunnella. Emme ole unohtaneet pohjoista melankoliaa, mutta sen lisäksi uusissa biiseissämme on kuultavissa monenlaisia vaikutteita. Dark Matters on kuin monenlaisten tunnelmien ja henkilökohtaisten tunteiden vuoristorata.”

Julkaistuaan viimeisimmän albuminsa ’The Rasmus’ vuonna 2012 bändi jäi hetkeksi tauolle. Yhtyeen solisti Lauri Ylönen muutti tuona aikana Los Angelesiin, joka heijastelee miehen sen jälkeen kirjoittamissa biiseissä. Uuden albumin biiseissä kuuluu myös Laurin ja yhtyeen kitaristin Pauli Rantasalmen tauon aikana läpikäymät erot.

”Albumin sanoitukset ovat hyvin vaihtelevia, koska ne heijastavat useamman vuoden aikana kohtaamiamme asioita –aina elämän huippuhetkistä synkkiin tunnelmiin. Lisäksi muutamassa kappaleessa maailmaa tarkkaillaan niin lapsen näkökulmasta kuin mielikuvitusta apuna käyttäen.”

Kahdeksan studioalbumia uransa aikana julkaissut  The Rasmus on yksi kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaisyhtyeitä. Yli neljä miljoonaa albumia myynyt bändi on päässyt nauttimaan listamenestyksestä Suomen lisäksi muun muassa Saksassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Meksikossa ja Japanissa.  Yhtyeellä on liki miljoona Facebook-tykkääjää ja Spotifyssä bändin kappaleet ovat keränneet kymmeniä miljoonia soittokertoja.