Profeetat julkaisivat uuden singlen Pipefest – Radio NRJ Finland

Profeetat julkaisivat uuden singlen Pipefest

Profeetat eli Cheek ja Elastinen julkaisivat keskiyöllä uuden singlen Pipefest (feat. Paleface). Kappale on kunnianosoitus jo edesmenneelle Pipefest -festivaalille. Viime viikolla julkaistu Profeettojen single EYO (feat. Nelli Matula) on ollut Spotifyn sijalla yksi julkaisusta lähtien.

“Pipefest oli Suomen ensimmäinen iso hiphop­-festari ja se järjestettiin tänä viikonloppuna 2001–2016. Esiinnyin festivaalilla joka vuosi ja se oli iso osa mun elämää ja rytmiä. Tällä biisillä haluttiin tehdä kunniaa tapahtuman järjestäjille ja Pipefestin hengelle. Kiitos.“, Elastinen summaa.

”Haluttiin julkaista oodi suomalaisen hiphopin perustaa luoneelle Pipefestille. Moni varmasti näkee, että minä ja Ela ollaan ’eri leirissä’ kuin Paleface. Mutta hiphop on yhdistänyt meitä kaikkia kolmea jo yli 15 vuotta. Pipefest oli meille ja monille muille räppäreille ensimmäinen festivaali, johon päästiin esiintymään. Pikkuhiljaa se kasvoi suomiräpin mukana ja tarjosi unohtumattomia kokemuksia kaikille siellä olleille. Mä kerkesin esiintyä siellä 14 kertaa.”, Cheek muistelee

“Kimmon oon tuntenut jo 20 vuotta ja Jaren pian 15. Ollaan kaikki kolme ysäri-undergroundin kasvatteja. Pipefest oli nimenomaan se paikka, jossa erityylistä räppiä ja ehkä myös erilaista arvomaailmaa edustavat tahot löivät kättä. Kuten Ela kappaleessa heittää, Paippi oli paikka, jossa kuppikunnat otti kuppia keskenään. Meillä kaikilla kolmella on älyttömän hienoja muistoja Vuokatin rinteiltä. Se on asia joka yhdistää meidän sukupolven suomiräppäreitä ikuisesti. Räppiripari! Olen oppinut vuosien mittaan, että aina kun joku yrittää määritellä sua jotenkin ahtaasti ja rajoittavasti johonkin lokeroon, kannattaa yllättää. Mä en suostu kenenkään miksikään.”, Paleface kiteyttää.

Profeettojen toistaiseksi viimeinen keikka nähdään lauantaina 19.8. Blockfesteilla.