Lindemaniaa Lahden Suurmäessä – Radio NRJ Finland

Lindemaniaa Lahden Suurmäessä

Suosikkiräppäri Arttu Lindeman yllätettiin täysin tänä aamuna ystäviensä ja perheensä toimesta kotikaupungissaan Lahdessa. Arttu luuli menevänsä aamulla tavalliseen haastatteluun, mutta pääätyikin Lahden tunnetuimman maamerkin Suurmäen huipulle juhlistamaan platinarajan ylittänyttä ja tänään julkaistua Offline-debyyttilevyään.

”Tää on ihan kreisiä…Heräsin aamulla haastista varten, mut näköjään mua on vedätetty oikein huolella. Mut roudattiin tänne Suurmäen huipulle ja täällä olikin venaamassa mun perhe, frendit, Lahden Pelicansin cheerleaderit ja tyypit joiden kans teen tätä duunii ja ne halusivat juhlistaa yhdessä mun kanssa tätä päivää. Ja täällä kaupungin tunnetuimman maamerkin huipulla liehuu tänään lippu, jossa on mun logo. Huh huh, kreisi fiilis”, Arttu nauraa.

Artulle ojennettiin samalla platinalevy, sillä tänään julkaistava Offline on miltei 27 miljoonalla streamillään ylittänyt platinarajan jo kauan ennen virallista julkaisuaan. Samalla mies pääsi hypistelemään ensimmäistä kertaa käsissään omaa albumiaan.

”Käsittämättömän siisti fiilis! Oon jostai yläasteelta haaveillu siitä, et pitelisin omaa levyy handus… No nyt pidän!”

Vaikka musabisnes pyöriikin nykyään lähinnä sinkkujen ympärillä, on Artun mielestä myös albumilla yhä oma tärkeä roolinsa artistin uralla.

”JVG todisti just miten levyformaatti voi toimia vielä vuonna 2017. Se, tuleeko levy fyysisenä vai pelkästään streamattavana on ihan sama, mutta faneille ja myös mulle henkilökohtaisesti on hienoa, kun se oma suosikkiartisti julkaisee monta biisiä yhdellä kertaa”, Arttu kertoo.

Offline-albumi sisältää Artun jo julkaistut hittibiisit Läikkyy, Faijas, Menee tunteisiin, Hukutaan, Lapioin, Parempaan en pysty ja Hengaillaan tää yö sekä kolme aiemmin julkaisematonta kappaletta. Fiittaajana uudella Robin Hood -biisillä kuullaan Sonnyn, Matti8:n ja tuottaja Stickin muodostamaa EPP:tä ja levyn nimiraita Offlinella kovassa nosteessa olevaa Ollieta.

Tämänpäiväisen yllärin lisäksi myös fanit pääsevät juhlimaan Artun esikoisalbumia heti huomenna: Itiksen kauppakeskuksessa järjestetään hyväntekeväisyystapahtuma Artun etsintä, jossa fanit pääsevät lahjoittamaan Itiksen yritysten lahjoittamaa hyväntekeväisyysrahaa haluamilleen kohteille. Artun etsintä toteutetaan yhteistyössä uuden suomalaisen hyväntekeväisyyssovellus Doogin kanssa. Lisätietoja löydät täältä: www.artunetsinta.com

”Kuten sanottu, debyyttialbumin julkaisu tuntuu uskomattomalta ja se, että jengi lahjoittaa rahaa hyviin kohteisiin mun levyjulkaisutapahtumassa on ihan mahtavaa! Upeeta, et nykyään rahan lahjottaminen hyväntekeväisyyteen on noin helposti ja mukavasti duunattavissa. Tulkaa kaikki huomenna mestoille ja ottakaa puhelimet messiin!” Arttu kehottaa.