Laulaja-lauluntekijä Alec Benjamin saapuu ensimmäiselle keikalleen Suomeen – Radio NRJ Finland

Laulaja-lauluntekijä Alec Benjamin saapuu ensimmäiselle keikalleen Suomeen

”Let Me Down Slowly”- hitillään suuren yleisön tietoisuuteen noussut ja kuuntelijat valloittanut 24-vuotias Alec Benjamin saapuu Suomeen keikalle marraskuussa. Arizonasta kotoisin oleva, Jason Mraziin ja John Mayeriinkin verrattu Alec nähdään Helsingin Tavastia-klubilla sunnuntaina 3. marraskuuta. Keikan liput tulevat myyntiin torstaina 16. toukokuuta klo 10 Tiketissä.

Jo 18-vuotiaana ensimmäisen levytyssopimuksensa solminut Alec on tehnyt hartiavoimin töitä menestyksensä eteen. Levy-yhtiön tiputettua hänet yhtäkkiä hän kiersi Eurooppaa ja USA:ta mm. Jon Bellionin, Matisyahun ja Hoodie Allenin kanssa soittaen ulkona jonottaville faneille ja jakaen samalla käyntikorttejaan. Hän piti myös tiukasti kiinni siitä, että julkaisi YouTube-kanavallaan uutta musiikkia aina kahden viikon välein, jotta hänet löytäneillä faneilla olisi uutta kuunneltavaa. Kuuden kuukauden aikana hän keräsikin kanavalleen yli 150 000 seuraajaa – nyt tilaajia on jo yli 1,2 miljoonaa.

Alkukeväästä Suomessa promovierailulla nähty Alec teki tuolloin ”Let Me Down Slowly” -hitistään version suositun suomalaisen duon Ida Paulin ja Kalle Lindrothin kanssa. Katso video täältä.  Hänet tunnetaan myös muista hiteistään ”Paper Crown” ja ”I Built a Friend”, joka keräsi lähes 4 miljoonaa kuuntelukertaa Spotifyssa alle vuodessa.  ”Let Me Down Slowly” on Suomessakin striimannut platinaa. Kovassa nosteessa oleva artisti on nähty esiintymässä rapakon takana myös mm. Today Showssa ja James Corden showssa.
Alec on nimennyt suurimpien musiikillisten vaikuttajiensa joukkoon mm. Paul Simonin ja Citizen Copen.
Itse hän kutsuu itseään laulaja-lauluntekijän sijaan tarinankertojaksi.