JVG rikkoo ennätyksiä – Radio NRJ Finland

JVG rikkoo ennätyksiä

Suuresta suosiosta nauttivan JVG:n menestystarina ei hidastu: duon kaksi singleä ylitti samaan aikaan nelinkertaisen platinan rajan eli yli 16 miljoonaa striimiä. Kappaleet ovat megahitit ”Tarkenee” ja ”Hehkuu”.

Molemmat kappaleet nousivat julkaisunsa jälkeen suoraan Spotifyn ykkössijalle ja kappaleista tuli valtavia hittejä: Hehkuu oli ykkössijalla 35 päivää ja Tarkenee 32 päivää putkeen. Molemmat pysyttelivät TOP10-listalla kolme kuukautta. Kappaleet ovat kaikkien aikojen kuunnelluimmat kotimaiset kappaleet Suomen Spotifyssa – JVG:llä on hallussa siis sekä ykkös- että kakkossija.

Tarkenee oli aikanaan ensimmäinen suomenkielinen kappale, joka ylitti 10 miljoonan striimin rajan ja kappale palkittiin 2016 Emma Gaalassa vuoden striimatuimpana kappaleena. Sekä ”Hehkuu” että ”Tarkenee” ovat JVG:n, , Antti ”Riisi” Riihimäen ja Teemu Brunilan säveltämiä ja sanoittamia – Tarkenee-kappaleella mukana myös supertuottaja Jukka Immonen.

JVG on kiistatta Suomen suosituin yhtye. Yhtye palkittiin 2018 Emma Gaalassa vuoden hip hop –pystillä ja kaksikko on myynyt uransa aikana yli 200 000 albumia sekä voittanut yhdeksän Emma-palkintoa. Elokuussa julkaistu Popkorni-albumi on lähellä tuplaplatinaa ja joulukuussa julkaistu Popkorni-single on edelleen Suomen Spotify #8.