Ed Sheeran tekee striimaushistoriaa – Radio NRJ Finland

Ed Sheeran tekee striimaushistoriaa

Ed Sheeranin uudet singlet nousivat Spotifyn Globaalin listan ykköseksi ja kakkoseksi 24 tunnin sisällä julkaisusta

Kansainvälinen supertähti Ed Sheeran on tehnyt striimaushistoriaa kahdella uudella paluusinglellään. Ed rikkoi ensimmäisen vuorokauden striimausennätyksen ei vain yhdellä vaan molemmilla uusilla singleillään ”Shape Of You” ja ”Castle On The Hill”. Kappaleet keräsivät ensimmäisen vuorokauden aikana huikeat yli 13 miljoonaa striimiä ja nousivat samanaikaisesti Spotifyn listaykköseksi ja kakkoseksi 27 maassa! ”Shape Of You” keräsi 6.868.642 striimiä ja ”Castle On The Hill” puolestaan 6.168.395 striimiä. Edellinen Spotifyn striimausennätys oli elokuussa 2015 One Direction singlellä ”Drag Me Down”, joka saavutti vuorokaudessa 4.795.698 striimiä. Suomessa ”Shape Of You” on parhaillaan Spotifyn, iTunesin ja Apple Musicin listaykkösenä. ”Castle On The Hill” on Spotifyn listakolmosena heti Antti Tuiskun ”Mä hiihdän”-singlen jälkeen.

Myös iTunesissa uudet singlet ovat nousseet listajyriksi. Kappaleet saavuttivat samanaikaisesti listaykkösen ja listakakkosen 77 maassa. Yhteensä iTunesin listaykkösiä on kertynyt 118 maassa! Britanniassa molemmat singlet ovat lisäksi nousseet radiosoitossa listaykköseksi ja listakakkoseksi! Kappaleiden lyriikkavideot puolestaan ovat saavuttaneet jo 28 miljoonaa katselukertaa.

Ed Sheeranin paluusinglejen ”Castle On The Hill” ja ”Shape Of You” menestys kertoo siitä, että yleisö on innoissaan odottanut uutta materiaalia tältä 25-vuotiaalta laulaja-lauluntekijältä. Kappaleet poikkeavat toisistaan aika paljon ja esittelevät samalla Sheeranin lahjakkuutta tehdä monenlaista musiikkia. ”Castle On The Hill”-kappaleen Sheeran on tehnyt yhdessä Benny Blancon (mukana myös tuotannossa) kanssa ja se kertoo hänen lapsuusvuosistaan Framlinghamissa. Urbaanin pop-biisin ”Shape Of You” Sheeran on tehnyt yhdessä Johnny McDaidin ja Steve Macin kanssa (mukana myös tuotannossa).

Ensimmäisten kahden vuorokauden jälkeen Edillä on hallussaan 36 listaykköstä ja 27 listakakkosta Spotifyssa. Yhteensä kappaleet ovat keränneet 48 tunnin jälkeen yli 25 miljoonaa striimiä Spotifyssa.

Biisikohtaisten striimiennätysten lisäksi Sheeran on tehnyt ennätyksen myös kuunnelluimpana artistina 24 tunnin sisällä. Sheeran saavutti koko katalogillaan yli 16,91 miljoonaa striimiä ja jätti kakkoseksi The Weekndin edellisen ennätyksen 9,85 miljoonaa päivästriimiä ja Draken 8,76 miljoonaa päivästriimiä.