Billie Eilish julkaisee tänään debyyttialbuminsa – Radio NRJ Finland

Billie Eilish julkaisee tänään debyyttialbuminsa

Billie Eilishin odotettu debyyttilevy WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? ilmestyy tänään perjantaina. Albumilta etukäteen julkaistut neljä singleä siivittivät levyn kultaan juuri sen julkaisun kynnyksellä. 17-vuotias Billie on säveltänyt ja sanoittanut albumin täysin kahdestaan isoveljensä, artisti ja näyttelijä Finneas O’Connelin kanssa, joka vastaa myös sen tuotannosta. 14 kappaletta sisältävä levy ei sisällä lainkaan artistivierailijoita ja se on äänitetty kokonaisuudessaan Finneasin makuuhuoneessa sisarusten yhteisessä lapsuudenkodissa.

Eilish kommentoi albumia The Rolling Stone -lehdelle: ”Sanoituksissa on rivi siitä, kun kukkulat palaa Kaliforniassa. Se on luonnollinen asia tänä päivänä – suuri osa Los Angelesista tulessa, eikä kukaan voi tehdä mitään. On jatkuvasti kouluampumisia ja se on normaalia. Se on perseestä! Tämä on meidän normaali maailmamme, eikä se ole outo, koska sellainen se on meille aina ollut. Asiat ovat niin v*tun sekaisin, teenpä siitä taidetta.” Loppuvuodesta 2001 syntynyttä Billietä on tituleerattu sukupolvi Z:n ääneksi.

Billie Eilish nousi viraalihitiksi vuonna 2015 Soundcloudiin lataamalla debyyttikappaleellaan ocean eyes. Biisi herätti nopeasti levy-yhtiöiden kiinnostuksen ja Eilish sai levytyssopimuksen Interscope Recordsin kanssa yhteistyössä olevalle Darkroomille ollessaan vasta 14-vuotias. Artisti julkaisi ensimmäisen EP:nsä don’t smile at me elokuussa 2017.

Jo pidemmän aikaa tasaisesti streamannut Billie Eilish nousi suursuosioon julkaistuaan when the party’s over -singlensä lokakuussa. Pian julkaisun jälkeen, uuden singlen lisäksi myös lukuisat aiemmin ilmestyneet kappaleet nousivat Spotifyn Top 50 -listoille ympäri maailmaa, monet radiot nostivat Eilishin kappaleita soittolistalleen ensimmäistä kertaa ja median huomio oli uudella tasolla. Globaalisti yli 5 miljardia streamia ylittänyt Billie Eilish oli tammi- ja helmikuun ajan Spotifyn 2. kuunnelluin naisartisti heti Ariana Granden jälkeen.

Billien kuuntelumäärät ovat lähes 25-kertaistuneet viimeisen vuoden aikana Suomessa ja ylittävät jo 31 miljoonaa. Pop-sensaation kappaleet when the party’s over ja lovely ft. Khalid ovat streamanneet platinaa ja bury a friend, bellyache, idontwannabeyouanymore sekä ocean eyes ovat ylittäneet kultarajan. Eilishin kappaleita on ollut Suomen Spotifyn Top 200 -listalla parhaillaan samanaikaisesti jopa kahdeksan, minkä myötä toissa vuonna julkaistu EP nousi viime tammikuussa albumilistan sijalle neljä.

Billien Eilishin valtavasta suosiosta kertoo someseuraajien räjähdysmäinen kasvu. Loppuvuonna 2017 Billien Instagram-tiliä @wherearetheavocados seurasi reilut 250 000 ihmistä ja vain vuodessa määrä paisui 6,8 miljoonaan seuraajaan. Tyyli-ikoniksi ja idoliksi nousseen Eilishin Instagram-seuraajia on tänä päivänä jo 15,4 miljoonaa.