Benjamin tekee paluun! – Radio NRJ Finland

Benjamin tekee paluun!

Benjamin tekee paluun! Hän on puolentoista vuoden ajan työstänyt kaikessa hiljaisuudessa suomenkielistä musiikkia. Englanninkielisistä popbiiseistään aiemmin tunnettu Benjamin päätyi kirjoittamaan suomeksi puolivahingossa, kun häntä pyydettiin feattaamaan suomenkieliseen biisiin.

– Studiossa laulaessa sain sellaisen fiiliksen, jota en enkuksi esiintyessäni onnistunut tavoittamaan. Päätin hypätä tuntemattomaan ja nyt puolitoista vuotta myöhemmin voin sanoa, että se hyppy kannatti, Benjamin sanoo.

Benjaminin ensimmäinen suomenkielinen sinkku Naarmuja feat. IBE ilmestyy perjantaina 10. elokuuta. Se kertoo ihmissuhteesta, johon vaikuttavat aiemmat huonot kokemukset sekä pelko siitä, että ne toistuisivat uudestaan.

– Oli mahtavaa saada IBE mukaan biisiin. Halusimme kappaleeseen fiittaamaan nuoren ja inspiroivan tyypin, joka pystyisi nostamaan biisin sen vaatimalle seuraavalle tasolle. IBE tykkäsi biisistä niin paljon että halusi itse tulla mukaan proggikseen, Benjamin iloitsee.

Kappaleen ovat Benjaminin kanssa tehneet Neea Jokinen, IBE sekä Jaron & Istala, jotka myös tuottivat biisin.

– Olen päässyt tekemään töitä uskomattoman lahjakkaiden tyyppien kanssa ja löytänyt samalla itsestäni biisinkirjoittajan. Pyrin tuomaan biiseissä esille itselleni merkityksellisiä juttuja, tapahtumia, jotka ovat vaikuttaneet elämääni tai asioita, joita toivoisin itse kuulevani kun en näe valoa tunnelin päässä. Jatkossa olen mukana tekemässä jokaikistä biisiä, joka multa tulevaisuudessa kuullaan, Benjamin lupaa.

Teini-ikäisestä asti omia biisejä kirjoittanut ja muun muassa Tähdet, tähdet -ohjelmasta muistettava Benjamin on menestynyt myös Espanjassa, jossa hänen esikoisalbuminsa nousi suoraan albumilistan kolmanneksi.