Minka Kuustonen ja Marja Aurora: rooli ja todellisuus – Radio NRJ Finland

Minka Kuustonen ja Marja Aurora: rooli ja todellisuus

NRJ:n Elina Otsala ja Minka Kuustonen viettivät päivän muuttamalla toisensa muoti-bloggaajiksi. Samalla Minka kertoi elokuvan stailausprosessista ja lopuksi Marja Aurora antoi vinkkejä oman tyylin löytämiseen.

#Onnenonkija on elokuva lifestyle-bloggarista, Marja Aurorasta ja rikkaan suvun pojasta, Olavi Reippaasta, jotka kumpikin ovat omalla tavallaan hieman hukassa elämässään, vaikka eivät sitä myönnäkään.

Marja Auroran (Minka Kuustonen) elämä täyttyy sekä jetset-bileistä, että laskupinoista. Samaan aikaan Olavi (Olavi Uusivirta) yrittää parhaansa mukaan paeta rikkaan sukunsa mainetta ja velvollisuuksia. Monen mutkan kautta he päätyvät keskenään treffeille, vaikka kumpikin vannoo, ettei toinen ole lainkaan sitä, mitä treffikumppanilta edes haluaisi. Marja Aurora näkee kuitenkin miehessä mahdollisuuden edetä bloggari-urallaan uudelle tasolle ja Olavin tarkoitus on kai vaan ärsyttää mielestään kalkkeutunutta äitiään kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Kutkuttavan ihanan ja samalla riipaisevan rehellisen Onnenonkija-elokuvan päätähteä Marja Auroraa näyttelevä Minka Kuustonen ei itse myönnä olevansa aivan yhtä tarkka tyylistään kuin esittämänsä roolihenkilö. Esimerkiksi Minka paljasti, että kaivoi aamun pressitilaisuuteen paitansa pyykkikorista, sillä ei löytänyt mitään muuta sopivaa päällepantavaa.

Onnenonkija-elokuvan pukusuunnittelija Tiina Willén ja maskeeraaja Saara Väisänen kokeilivat ennen kuvauksia erilaisia Marja Auroran lookeja kolmena eri päivänä, joka kerta noin kolmen-neljän tunnin ajan, kun täydellistä tyyliä etsittiin. Koskaan aiemmin ei oltu yhteenkään suomalaiseen elokuvarooliin käytetty niin paljoa aikaa pelkkään ulkonäön suunnitteluun. Kuvauksissa jokaiseen uuteen kohtaukseen muutettiin koko look kynsilakkoja myöten, joten Marja Aurora oli todellakin mietitty ja viimeistelty päästä varpaisiin.

Tai ei aivan varpaisiin. Kun tuli vuoroon kohtaus, jossa Marja Auroran jalat näkyvät lähikuvassa, kertoi Minka tajunneensa, ettei omista edes kynsileikkuria
”Hei en mä oo käynyt missään jalkahoidossa ja mul on vanhat lakat! Kuvaaja (Jarkko T. Laine) sanoi, että ’voisko noi jalat jotenki laittaa kuntoon?'”, Minka naurahtaa.

Elina Otsala päättää stailata Marja Auroran treffejä varten, jotka tapahtuvat uimarannalla. Tyylilleen uskollisena Marja Auroralla täytyy siis olla hieman epäsopiva asu, joka kuitenkin sopii rannalle. Takaisin roolihahmoonsa solahtaminen käy Minkalta kuin itsestään ja pian edessä seisoo tyylikäs bloggari Marja Aurora. Elina toivoo puolestaan Marja Auroralta vinkkejä värikkäämmän tyylin löytämiseen ja ammattilaisen elkein hänestä loihditaan hetkessä uusi muoti-bloggari Elina Marjukka.

”Ja me ei todellakaa jonoteta mihinkään”, he toteavat, kun koko stailausurakka on valmis. Voit katsoa videon ja äänestää  mielestäsi paremmin onnistunutta stailausta NRJ:n Onnenonkija-kilpailussa. Voit voittaa liput elokuvaan itsellesi ja ystävällesi.

Marja Auroran vinkit oman tyylin löytämiseen:

1. Kannattaa vaan uskaltaa tehdä rohkeita valintoja ja käyttää esimerkiksi hiuskoruja tai monia erilaisia asusteita.

2. Laukkua kannattaa aina kantaa olalla, ei ristiin, jottei vaatteen leikkaus kärsi.

3. Yksinkertainen on aina hyvä, mutta yhdistelemällä kaikkea siitä tulee persoonallinen.

Marja Auroran sanoin: ”Pinnallisuus on syvällisintä syvällisyyttä”.

Ville Jankerin ohjaama Onnenonkija nähdään elokuvateattereissa 25.3. alkaen.

NRJ / Elina Petriläinen