Minkä koemme olevan absoluuttista sitoutuneisuutta? – Radio NRJ Finland

Minkä koemme olevan absoluuttista sitoutuneisuutta?

Mikä kertoo siitä, että ihminen on sitoutunut viettämään elämänsä toisen ihmisen kanssa? Science of Relationships kyseli lukijoiltaan, minkä he näkevät äärimmäisenä sitoutumisena parisuhteeseen.

Ylivoimaisesti suosituimmaksi vaihtoehdoksi nousi kihlasormus. 36 prosenttia vastaajista kertoi sormuksen merkitsevän absoluuttista sitoutumista kumppaniin. Tutkijoiden mukaan syynä on sormuksen vahva kulttuurinen viesti: ”Olen varattu!”

16 prosenttia vastaajista kertoi, että ylipäätään yhdessä pysyminen itsessään riittää. Yhdessä pysymiseen luettiin sitoutuminen, luottamus, uhrautuminen, lojaalius ja lupauksen kunnioittaminen.

Hieman yli kymmenys (12 %) oli sitä mieltä, että hyppy yhteiseen elämään on sitoutumista puhtaimmillaan. Naimisiinmeno, yhteinen asunto ja raha-asioiden yhtenäistäminen kuuluvat yhteiseen elämään.

Hieman yllättäenkin jopa 11 prosenttia kertoi, että sukunimen vaihtaminen oli naimisiinmenoa tai kihlasormuksia tärkeämpää sitoutumista. Sama määrä oli sitä mieltä, että toisen huomioiminen, rehellisenä pysyminen ja päivittäinen kunnioitus toista kohtaan ovat parisuhteen liima.

Kaikeksi yllätykseksi vain viisi prosenttia kertoi, että sosiaalisessa mediassa yhdessä esiintyminen ja seurustelustatuksen päivittäminen on se tärkein merkki sitoutuneisuudesta.

Kaikkea toivoa ei siis ole menetetty.

Alkuperäinen: Science of Relationships

Kirjoittaja: Toimitus / Terve.fi

Lue lisää:
Ensirakkaus voi päättyä muttei unohtua
5 virhettä, jotka tekevät parisuhteesta tuskaa
Ihastuminen – mitäs se on?

Rakkaushoroskooppi
Rakkaushoroskooppi