Miksi Sia ei paljasta kasvojaan? – Radio NRJ Finland

Miksi Sia ei paljasta kasvojaan?

Sia on päättänyt, ettei enää näytä kasvojaan, kun esiintyy julkisesti, oli hän sitten lavalla tai haastattelussa. Laulajatar kertoi abc Newsin haastattelussa miksi.

Aiemmin Sia näyttäytyi omilla kasvoillaan maailmalle, mutta kun hän sitten näki julkisuuden kääntöpuolen, hän ymmärsi, ettei se ole häntä varten.
”En halua olla kuuluisa tai tunnistettava, en halua kritiikkiä internetissä siitä, miltä näytän”, hän kertoo haastattelijalle. Tästä esimerkkinä hän kertoo, että kerran ollessaan ostoksilla, hänen kappaleensa alkoi soida radiosta ja kukaan ei tunnistanut häntä. Silloin Sia ajatteli, että kokeilu toimii hänelle oikein hyvin ja jatkoi sitä.

Sia on vuosien varrella saanut paljon pop-laulajia ystävikseen ja kun hän on vierestä seurannut, millaista julkisuus heille on, päätti laujatar, ettei halua sitä itselleen. Sian julkisille esiintymisilleen on muodostunut hyvinkin tunnistettava kaava: Sia itse esiintyy selin yleisöön ja hänen tanssijansa ovat pukeutuneet laulajalta tunnettuun blondiin polkkaperuukkiin.

Keikkaelämä ei Siaa tällä hetkellä kuitenkaan houkuta ja hän onkin uusimman albuminsa tiimoilta esiintynyt ainoastaan muutamassa tv-showssa. Hän on toki miettinyt kiertueelle lähtöä, mutta tullut siihen tulokseen, ettei se tällähetkellä ole hänelle ajankohtaista.

Päätökseen pysytellä julkisuudelta piilossa vaikuttanee myös hänen aiempi elämänsä, joka ei tosiaan ole ollut helppo. Vuosina 2005-2010 Sia kärsi vakavasta masennuksesta, lääkeriippuvuudesta, alkoholismista ja kaikki kärjistyi itsemurha-aikeisiin. Apu löytyi 12 kohdan ohjelmasta, joka nosti Sian jälleen jaloilleen.

Tämän jälkeen laulajan ura on ollut yhtä nousukiitoa ja oman musiikkinsa lisäksi laulaja sanoittaa kappaleita myös muille artisteille. Sian kirjoittamien hittikappaleiden joukkoon kuuluvat muun muassa Rihannan ”Diamonds”, Flo Ridan ”Wild Ones” ja David Guettan ”Titanium”.

Sia on tällä hetkellä elämäänsä erittäin tyytyväinen ja hän sanoo, että elämä on ollut aivan mieletöntä muutaman viimeisen vuoden. Kun hän päätti alkaa pitää huolta mielenterveydestään ja seesteisyydestään, hänen elämänsä on parantunut valtavasti. Laulaja on erittäin tyytyväinen, että asiat toimivat nyt hänelle niin hyvin.

Koko haastattelu: YouTube

Lue myös:
SIAN CHEAP THRILLS-KAPPALLEELLE JULKAISTIIN MUSIIKKIVIDEO
SIA JULKAISI TÄNÄÄN THIS IS ACTING-ALBUMINSA