Miksi flirttailemme? – Radio NRJ Finland

Miksi flirttailemme?

Normaalia pidempi katse, kevyt kosketus, innostunut nauru, flirttailevat ilmeet tai ilmeisen seksuaalinen käyttäytyminen: ne ovat flirttailua. Mutta miksi teemme sitä? Science of Relationshipsin mukaan motiivit ovat yleensä sukupuolesta riippuvaisia.

Naiset flirttailevat yleensä saadakseen miehen huomion, pitääkseen hauskaa tai ihan vain kokeilevansa, onnistuuko flirtti edelleen. Miehet flirttailevat lähestulkoon aina seksi mielessään. Joka tapauksessa tarkoituksena on tavalla tai toisella saada jonkinlainen yhteys toiseen.

Flirttailun ilmeisyyteen vaikuttaa tutkimusten mukaan flirttailijan itsetunto. Mikä korkeampi itsetunto ja mitä pienempi riski saada pakit, sitä huomaamattomampaa ja hienovaraisempaa flirtti on. Sitä ei välttämättä edes flirtin vastaanottaja huomaa. Huono itsetunto ja pieni riski taas johtaa helposti huomattavaan flirttiin. Suuri riski saada pakit kääntää tilanteen toisin päin: korkean itsetunnon mies kysyy naiselta suoraan, haluaako tämä seuraa.

Naiset flirttailevat usein vihjailevammin eivätkä yleensä kysy miehiltä suoraan flirtin kautta. Tämä johtuu tutkijoiden mukaan naisten huonommasta itsetunnosta ja siitä, että suuri osa naisista haluaa miehen tekevän aloitteen.

Tutkijoiden mukaan rekisteröimme flirtiksi vain pienen osan siitä mitä oikeasti vastaanotamme. Siksi tutkijatkin suosittelevat hienovaraisen vihjailun sijaan suoraa lähestymistä, jos haluaa saada jotain aikaan.

Alkuperäinen: Science of Relationships

Kirjoittaja: Toimitus / Terve.fi

Lue lisää:
Piristä päivääsi flirttaamalla!
10 salaisuutta onnelliseen parisuhteeseen
Milloin flirttailu menee yli? – 9 varoitusmerkkiä

Rakkaushoroskooppi
Rakkaushoroskooppi