Mikael Gabriel Heliumista osamaksu-Rolexiin – Radio NRJ Finland

Mikael Gabriel Heliumista osamaksu-Rolexiin

Jos Mikael Gabrielin naisten kanssa sekoileva sisäinen hirviö onkin kesytetty tällä hetkellä, hän ei kuitenkaan myönnä, että sielun hirviö olisi tainnutettu kuitenkaan. NRJ haastattelussa mies kertoi biiffistään Kuben kanssa, sekä ihmisenä ja artistina kehittymisestä.

Mikael Gabriel uskoo ehdottomasti, että ihminen pystyy muuttumaan ja että itsensä muuttaminen on ainoastaan järjestelykysymys.
”Jokainen meistä on pohjimmiltaan sellainen, että haluaa rakkautta ja jokainen haluu antaa myös rakkautta. Se vaatii sen, että kaikki on kunnossa”, hän sanoo.

”Helium”-kappale kuvaa tällä hetkellä miehen tunteita kaikista parhaiten ja singlen popimpi ja jopa hattaraisempi ote on lähtöisin itsensä haastamisesta ja siitä, että Mikael Gabriel haluaa kehittyä myös artistina. Pelkkä räppääminen alkoi kymmenen vuoden jälkeen tuntua liian helpolta:
”Musta tuli tarpeeks hyvä räppäri itelleni ja joka kerta ku mä räppään, tulee fiilis et ’joo, tää flown keksiminen on ihan kivaa, on kiva ku nää sanat menee yhteen, mut tää alkaa olee jo vähän tylsää jo'”. Niinpä hän lähti laulutunneille, sillä mikäs artisti se sellainen on, joka ei osaa laulaa?

Räppäämisen helppoudesta kertoo myös biiffi Kuben kanssa, jota on muutaman viikon ajan käyty SoundCloudin ja muun sosiaalisen median välityksellä. MG kertoo tehneensä Kubelle omistetun dissauskappaleen muutamassa tunnissa.

Aiheesta herännyttä keskustelua hän ei ole paljoakaan seurannut, mutta on keskustellut siitä paljon alan muiden vaikuttajien kanssa ja kertoo kaikkien olevan vanhasta kunnon räppibiiffistä vaan innoissaan. Tapahtumat lähtivät Cheekin ”Me Ollaan Ne Part 2” -kappaleesta, jossa Kube sohaisee MG:n jengiä riimeissään ja vaikka Mikael Gabriel ei sillä hetkellä tiennytkään, mitä koko kappaleessa sanottiin, teki hänen mieli heti vastata uhoon.

Nyrkit eivät sentään heilu ja MG vannoo, että kyseessä on viihdettä, josta kukaan ei tosissaan ole loukkaantumassa. Häntä jopa naurattaa omaksi ilmiökseen noussut Rolex-läppä:
”Se osamaksu-Rolex oli hyvä läppä. Mut jos sä avaat sen läpän ni olikse voittava isku?”, hän muistuttaa, että Rolexin maksaminen osamaksullakin vaatii pääomaa melkoisesti.
”Mua on niin helppo piikittää mistä tahansa asiasta”.

”Kuben biisi oli ihan OK, se oli mulle pettymys, koska mä tiedän, kuinka hyvä räppää Kube on ja mä odotin siltä enemmän”, MG sanoo. ”Siinä oli kuitenki jotain, miks mä kuuntelin sen kahdelta yöllä”. Kappaleessa oli niin paljon osuvia elementtejä, että Mikael Gabriel lähti siltä seisomalta itsekin studiolle.
”That’s how you beef, man! Toi on sitä kulttuurii!”

Kaikessa on kysymys kuitenkin pienestä nahistelusta, joka on alkanut noin vuosi sitten. Biiffi on viihdettä, jonka taustalla on myös ollut yritystä jopa yhteistyöstä, mutta se on kuitenkin kaatunut syystä tai toisesta. MG on sitä mieltä, että on vain hienoa, että tällaista vanhaa kunnon räppibiiffiä on vielä olemassa ja että se tekee aina alalle pelkästään hyvää.
”Mä diggaan biiffeistä”, hän toteaa. Ja se on helppo myös uskoa.

NRJ / Elina Petriläinen