Major Lazer ilmaiskeikalle Havannaan maaliskuussa – Radio NRJ Finland

Major Lazer ilmaiskeikalle Havannaan maaliskuussa

Electro-trio, Major Lazer, on ensimmäinen Kuubassa esiintyvä yhdysvaltalaisyhtye yli kymmeneen vuoteen. Menestysyhtye esiintyy kymmenille tuhansille faneilleen ilmaiskeikalla maaliskuussa.

Major Lazer tekee keikallaan historiaa, sillä heitä ennen Kuubassa on esiintynyt rokkiyhtye Audioslave vuonna 2005. Yhdysvaltain ja Kuuban diplomaattiset erimielisyydet saatiin ratkaistua viime vuoden heinäkuussa, jonka jälkeen yhdysvaltalaisilla on ollut jälleen lupa matkustaa Kuubaan.

Havannan shown järjestää The Musicabana Foundation – järjestö, ensimmäinen kansainvälinen musiikkifestivaalien tuottaja, jonka perusti yli 30 vuotta sitten Yhdysvalloista ja Kuubasta kotoisin olevat liikekumppanit. Kuuban ja Yhdysvaltojen kulttuurisen yhteistyön merkiksi Major Lazerin kanssa esiintyy paikallinen DJ ja yhtye tapaa Kuuban matkallaan myös paikallisia musiikin opiskelijoita.

”Olemme innoissamme ja ylpeitä yhteistyöstä Major Lazerin kanssa”, sanoo Pisani, toinen The Musicabana Foundation – järjestön perustajista. ”Teemme historiaa ja olemme rakentamassa ennennäkemätöntä siltaa niin Yhdysvaltojen, Kuuban kuin koko maailman kulttuurien välille musiikin voimalla”.

Myös yhtyeen nokkamies, Diplo, on tulevasta Havannan keikasta erittäin innoissaan. Mies on omien sanojensa mukaan saanut paljon musiikillisia vaikutteita kuubalaisesta musiikista ja ollut aina ihastunut Kuuban kulttuuriin ja elämäntapaan. ”Esiintymään pääseminen ja osana sitä kulttuuria oleminen on valtava onni, enkä voisi olla otetumpi saadessani viedä Major Lazerin Kuubaan”, Diplo sanoo.

Lähteet:
Music-News.com
YourEDM
Billboard