Luonnossa liikkuminen edistää ihmisten kanssa tutustumista – Radio NRJ Finland

Luonnossa liikkuminen edistää ihmisten kanssa tutustumista

Talvisessa metsässä hiihtäminen kaukana kaupungin hälinästä voi parhaimmillaan olla äärettömän terapeuttista. Science of Relationships uutisoi, että juuri luonnon kanssa tekemisissä ovat henkilöt ovat muita solidaarisempia ja sosiaalisesti kyvykkäitä.

Asiaa on hankala tutkia sen vaatimissa puitteissa, joten koetta varten yhdysvaltalainen tutkimusryhmä kehitti kalastuspelin, jossa piti kilpailutyyppisesti tasapainotella kalakannan säilyvyyden ja kalastamisesta saatavien voittojen välillä. Peliä pelasivat kaksi eri ryhmää.

Toiselle ryhmälle näytettiin luontovideo ennen peliä, toinen ryhmä sai katsottavakseen neutraalin videon arkkitehtuurista.

Kuulostaa hullulta, mutta luontovideon nähneiden henkilöiden toiminta kalastuspelissä oli erilaista. He pelasivat peliä huomattavasti yhtenäisemmin ja ennen kaikkea joukkueena. Syy ei ollut luonnossa oleminen, vaan siihen riitti yhteyden saaminen luontoon videon kautta. Tämä ryhmä ei myöskään kokenut kalakannan menettämistä yhtä usein kuin toinen ryhmä.

Tutkimus osoittaa selkeästi, kuinka luontoyhteys saa ihmisen miettimään ekosysteemiä ja siinä elävien eläinten ja ihmisten kanssa toimimista. Kaupunkimaiset näkymät ja betonin harmaus eivät saa tällaista ilmöitä aikaan.

Alkuperäinen: scienceofrelationships.com

Kirjoittaja: Toimitus / Terve.fi

Lue lisää:
Liikunta vahvistaa luustoa
Liikunta parantaa keskittymistä ja ajattelua
Kuinka sovittaa yhteen terveellinen ruokavalio ja liikunta?

Rakkaushoroskooppi
Rakkaushoroskooppi