Jay Z ja Tidal-musiikkipalvelu haastettiin oikeuteen rojaltien maksamisesta – Radio NRJ Finland

Jay Z ja Tidal-musiikkipalvelu haastettiin oikeuteen rojaltien maksamisesta

Tidal-musiikkipalvelua vastaan on nostettu syyte sen maksamista rojalteista ja sen tekemistä tekijänoikeusloukkauksista. Yhtiö kiistää syytteet jyrkästi.

The American Dollar-yhtyeen rumpali ja kosketinsoittaja John Emanuele ja hänen yhtiönsä Yesh Music LLC jättivät syytteen Tidalin emoyhtiötä, Aspiro AB:tä, Jay Z:n omistamaa S. Carter Enterprisesia ja sen kuoriyhtiötä Black Panther Bidcoa vastaan. Syytteessä väitetään, että Tidal on maksanut liian pientä korvausta tekijänoikeuksista ja samalla pahasti loukannut niitä.

Emanuelen mukaan Tidal hyötyy itsenäisistä artisteista lisäämällä laittomasti näiden musiikkia palveluun ilman linsenssiä tai artistien lupaa. Hänen mukaansa on ironista, kuinka Tidal Music Service perustettaessaan väitti olevansa ensimmäinen suoratoistopalvelu, joka maksaa artisteille ja väittää, että tilanne on muuttunut yhtiön vaihdettua omistajaa ja siirryttyä Jay Z:n omistamalle S. Carter Enterpriselle.

Tämän lisäksi Emanuele sanoo, että Tidal maksoi liian pieniä tekijänoikeuskorvauksia ja että se ei ole toimittanut artisteilleen kuukausittaisia tilitysraportteja. Emanuele ja hänen yhtiönsä, Yesh Music LLC vaativat Jay Z:n yhtiöltä ja Tidalilta yhteensä 5 miljoonan dollarin korvauksia, eli 150 000 dollaria jokaisesta väitetystä rikkomuksesta.

Tidal vastasi tiedotteessaan oikeuskanteeseen sanomalla, että Emanuele ja Yesh Music LLC eivät ole missään vaiheessa informoineet yhtiötä puuttuvista rojalteista. Myöskään S. Carter Enterprisea ei heidän mukaansa olisi pitänyt missään nimessä mainita syytteessä, koska sillä ei ole mitään tekemistä Tidalin kanssa ja syyte on yhtiön mielestä ainoastaan hyvä esimerkki siitä, että Amerikan täytyy uudistaa sen vahingonkorvauslakinsa täysin.

Kaikki Emanuelen ja Yesh Music LCC:n musiikki on poistettu Tidalista. Yhtiön mukaan kyseisten artistien musiikkia on streamattu palvelun kautta alle 13 000 kertaa. Myös linsesseistä on Tidalin mukaan huolehdittu Harry Fox Agencyn kanssa, joten ennen syytteen nostamista olisi pitänyt ottaa yhteyttä myös kyseiseen yhtiöön.

Lähde: Hiphop DX