Hurts-yhtyeen Adam ylistää naisia ja ihailee vanhoja herrasmiehiä – Radio NRJ Finland

Hurts-yhtyeen Adam ylistää naisia ja ihailee vanhoja herrasmiehiä

NRJ Haastattelussa Hurts-yhtyeen Adam kertoi naisista, kiertuelämästä ja tyylistään.

Adam istuu hillityn tyylikkäänä vastapäätä ja muistuttaa tyyliltään etäisesti jostakin. Kun hän vastaa kysymykseen, mistä hän saa ideat pukeutumiseensa, onkin päivän selvää, mistä tämä tweed-takkityyli on tuttu: englantilaisilta herrasmiehiltä.
”Se on lähes loppunut, kun sukupolvi on vaihtunut”, hän sanoo englantilaisten herrojen pukeutumisesta. ”Mutta erittäin vanhat miehet Englannissa pukeutuvat yhä samalla tavalla kuin minä. Vanhainkodissakin heillä on kauluspaita, vaikkei ole mitään syytä pukeutuakaan. He ovat joka päivä täydellisiä, kampaavat hiuksetkin aina. Arvostan sitä”.

”Tänään en kyllä tiedä, mitä tapahtui, mitä päässäni oikein liikkui. Tämä yhdistelmä ei ole ihan täydellinen”.

Hurts Adam
Hurts Adam

Hurts-yhtye on juuri palannut Venäjältä ja kiertue alkaa lähestyä loppuaan. Adamin mielestä tuntuu hullulta, että kohta kalenterissa on hetken ajan täysin tyhjää. Toisaalta mies ei ole suunnitellut kiertueen jälkeiseksi kahdeksi viikoksi kerrassa yhtään mitään vaan aikoo ainoastaan levätä. Kiertuebussi on tullut niin tutuksi, että se tuntuu joskus jopa enemmän kodiltai kuin koti itsessään.  Mutta kaikkeen tottuu ja bussissa nukkuminen on nykyään jopa mukavaa.

Kiertue-elämäänkin kyllästyy ja Hurtsin pojilla on polte päästä tekemään pian jo uutta musiikkia.
”Se on hassua, kun kierrät jonkin aikaa, tulee kutina tehdä uutta musiikkia. Ja jos työskentelet liian kauan uuden musiikin parissa, haluat soittamaan ja lähteä kiertueelle. Bändinä oleminen on kaikki mitä teet. Kun teet yhtä asiaa ja kyllästyt siihen, keskityt taas seuraavaan. Tämä menee niin, että kirjoita vuosi, kierrä vuosi, kirjoita vuosi… Alamme olla valmiita taas kirjoittamaan uusia kappaleita”.

Venäjän konsertit olivat Adamin mukaan hulluja. Yhtyeen perässä kulki valtava fanilauma lentokentältä hotellille ja väkijoukko seurasi heitä joka paikkaan. Esiintymisareenat olivat myös yhtä suuria kuin Hartwall Areenakin. Suomeen on silti aina erityisen mukava tulla esiintymään.

Suomalaiset fanit ovat hänen mukaansa uskollisia ja tänne on aina äärettömän mukavaa tulla esiintymään. Jokaisella Suomen visiitillä esiintymislavat ovat vain kasvaneet, mutta Adamin mielestä areenakeikat eivät kuitenkaan ehkä ole niitä suosikkeja. Hän muistelee lämmöllä yhtyeen ensimmäistä Suomen keikkaa vuonna 2010, kun he esiintyivät Helsingin KY-klubilla. Muutamansadan hengen keikalla pystyi helposti tapaamaan kaikki ihmiset bäkkärillä ja soittamisen jälkeen saattoi siirtyä baariin fanien seuraksi.
”Kun kaikki ovat yhdessä bäkkärillä, siellä on hyvä tunnelma ja hyvä fiilis”, hän kertoo. Fanien kanssa saattoi mennä juomaan ja pitämään hauskaa heti keikan jälkeen, joka Adamin mielestä oli erittäin upeaa. ”Ne ajat on ohi”, hän harmittelee.

Asioilla on kuitenkin aina kaksi puolta eikä Adam muuttaisi mitään. Edes se, että kiertue-elämä vie pois rakkaiden luota mahdollisesti jopa puoleksi vuodeksi, on miehen mielestä vain uhraus sille, että saa tehdä ammatikseen unelmaansa. Myös parisuhteet ovat ammatin takia kovalla koetuksella, artisti kun ei voi lähteä yhdeksäksi töihin ja palata kuudelta illalla kotiin. Sitä on vaikeaa selittää toiselle etukäteen, millaista elämä tulee olemaan ja usein parisuhteet eivät kestäkään muusikon elämää, kun suhteen peruspilarit puuttuvat täysin. Siksi Adam miettiikin, että hänen olisi syytä naistenpäivän kunniaksi lähettää kaikille entisille tyttöystävilleen viesti, jossa kiittää heitä siitä, että ovat jaksaneet kaikki oman aikansa.

Kysyttäessä, mitä Adam haluaisi puolestaan sanoa kaikille naisfaneilleen, mies naurahtaa, että 99,9% heidän kaikista Hurtsin faneistahan on naisia. Naiset ovat hänen mielestään tärkeintä maailmassa tavalla tai toisella ja hän arvelee, että Hurts on alunperin perustettu juuri naisten vuoksi. Adamin mielestä miehet pääsevät elämässään helpommalla, kuin naiset ja miehet eivät olisi mitään ilman naisia. Samoin hänen mielestään Hurts ei olisi yhtään mitään ilman naisfanejaan.
”Kappaleet, joita teemme, kirjoitamme teille”, hän sanoo. ”Kirjoitamme rakkaudesta ja kokemuksistamme naisten kanssa. Ja on kunnia esittää niitä teille”.

NRJ / Elina Petriläinen