Flounce: Vuoden 2016 ruokatrendit, jotka sinun tulee testata – Radio NRJ Finland

Flounce: Vuoden 2016 ruokatrendit, jotka sinun tulee testata

Avokado-suklaamousse, gluteenittomuus ja smoothiebowlit ovat niin viime vuotta. Kokosimme tämän vuoden trendiruuat, joita ei kannata jättää kokeilematta.

Sushi burrito on somehitti.
Sushi burrito on somehitti.
SUSHIBURRITO

Sushiburritot ovat olleet maailmalla kovassa nousussa jo hetken, mutta todellinen läpimurto Suomessa tulee tapahtumaan tämän vuoden aikana – tai ainakin niin me oletamme. Nimensä mukaisesti burritomainen suuri sushirulla voidaan täyttää vapaavalintaisilla täytteillä ja siinä yhdistyvät Meksikon sekä Aasian makumaailmat. Maaliskuun alussa Fredrikinkadulle Helsinkiin auennut ravintola Soma toi sushiburriton koko kansan ulottuville. Herkulliset, runsaat ja luontaisesti gluteenittomat sushiburritot on helppo napata mukaan vaikka lounastauolla, eikä niitä ole hinnallakaan pilattu. Jos sushin tekeminen onnistuu kotikonstein, on tätä herkkua helppo kokeilla myös kotona.

KUKKAKAALIPIZZA

Viime vuosina pinnalla ovat olleet maitorahkapohjat ja tortillalevyistä väännetyt pizzaviritelmät. Tänä vuonna otsikoihin on kuitenkin noussut gluteeniton, vähähiilihydraattinen ja terveellisempi pizzapohja, kukkakaalipizza. Tarvitset vain kukkakaalia, vähän juustoraastetta sekä kananmunan ja voilà! Pohja on puolessa tunnissa valmistettu ja paistettu. Toimitus testasi reseptiä ja ohjetta kannattaa noudattaa sanatarkkaan, sillä muuten lopputuloksesta saattaa tulla ihan jotain muuta kuin rapsakka. Pizzapohjan lisäksi tänä vuonna on trendikästä laittaa lätyn päälle mitä kaapista löytyy hedelmistä erikoisempiin juustoihin. Kinkku-ananas on todellakin last season!

Fazerin Juuresleipä lähti kaupanhyllyiltä ennätysnopeasti.
Fazerin Juuresleipä lähti kaupanhyllyiltä ennätysnopeasti.
JUUREKSIEN KÄYTTÖ

Juureksilla on merkittävä rooli suomalaisessa ruokavaliossa. Olemme kuitenkin tottuneet nauttimaan porkkanaa, punajuurta ja muita juureksia sellaisenaan. Tänä vuonna juurekset nousevat erityisen trendikkäiksi ja niitä yhdistellään mitä erikoisemmin. Markkinoille on alkuvuoden aikana tullut useampia juuresleipiä ja pastoja, joissa on lähes puolet juureksia sekä jopa jugurtteja, joissa hedelmät on korvattu erilaisilla juureksilla. Amerikassa nouseva trendi on myös juureksilla maustetut jäätelöt. Ennakkoluulot kannattaa haudata, sillä juureksien maku on edellämainituissa tuotteissa hyvin mieto, mutta vaikutus ravintosisältöön on tärkeä.

Mikä syrjäyttää kookosöljyn tai mikä trendi sai aikaan someilmiön myös Suomessa? Lue loput ruokatrendit TÄSTÄ.

Teksti: Elina Hyvölä
Kuvat: Soma, Fazer