Flounce: Kauniin ihon drinkkilista – Radio NRJ Finland

Flounce: Kauniin ihon drinkkilista

Ihon hyvinvointiin suositellaan monesti riittäävää vedenjuontia. Veden lisäksi iholle välttämättömiä ravintoaineita saa myös muista juomista. Kokosimme kauniin ihon juomalistan.

Vesi

Hyvinvoiva iho tarvitsee päivän aikana useamman lasin vettä. Vesi palauttaa ihon kosteustasapainon ja tekee siitä pehmeän sekä kimmoisan. Vesi voitelee myös nivelet ja lisää aineenvaihduntaa. Esimerkiksi kehon liian vähäisestä vesitasapainosta voi kertoa kuivuneet huulet, joihin saa apua runsaasta vedenjuonnista. Vesi auttaa ihoa säilymään täyteläisenä.

Vihersmoothie

Monet kasvikset ja vihannekset sisältävät paljon vettä. Vihreät kasvikset sisältävät runsaasti myös iholle välttämättömiä vitamiineja, kuten A-, C-, E- ja K-vitamiineja. Lehtikaali on yksi parhaimmista vihanneksista ihoa ajatellen. Se sisältää A-vitamiinia, jota käytetään paljon anti-age -ihonhoitotuotteissa. A-vitamiini auttaa solujen uudistumisessa ja kuolleen ihosolukon poistumisessa. C-vitamiini sen sijaan on oleellista kollageenin rakentumiselle. Vihersmootheissa on paljon myös antioksidantteja, jotka suojelevat ihoa vanhenemiselta.

Vihreä tee

Vihreästä teestä saa todella paljon antioksidantteja, jotka suojelevat ihoa vapailta radikaaleilta. Vapaat radikaalit, kuten ilmansaasteeet ja UV-säteily, aiheuttavat ihossa ennenaikaista vanhenemista. Antioksidantit ovat myös kehoa ja ihoa rauhoittavia ainesosia, jotka auttavat hoitamaan ärtynyttä eli punoittavaa ja kutiavaa ihoa. Antioksidanteilla on katsottu olevan yhteys myös siihen, ettei iho pala helposti auringossa.

Mihin maito kannattaa vaihtaa? Entä mikä helppo kikka tekee veden juomisesta hyödyllisempää? Lue juttu loppuun TÄSTÄ.

Teksti: Eevaleena Liedes
Kuva: Imaxtree

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *