Flounce: 7 x terveellinen ruokavalio halvalla – Radio NRJ Finland

Flounce: 7 x terveellinen ruokavalio halvalla

Halpa ja terveellinen harvoin kulkevat käsi kädessä. Vai onko väittämä sittenkään totta? Näillä vinkeillä ruokalaskusi pysyy kurissa terveellisyydestä tinkimättä.

SUUNNITTELE

Kuten kaikessa säästämisessä, myös ruuan kanssa tärkeintä on aloittaa kaikki suunnittelusta. Osta viikon ruuat kerralla ja tee tarkka suunnitelma valmistamistasi ruuista sekä niihin tavitsemistasi raaka-aineista. Kirjoita kauppalista ja noudata sitä koko ostosreissun ajan. Suunnittelemalla ja valmistamalla ruokasi etukäteen pysyt myös helpommin ruokavaliossasi. Moni meistä sortuu tekemään lähes päivittäin ruokaostoksia, jolloin mukaan tarttuu yleensä myös paljon ylimääräistä ja viikottainen summa voi olla jopa kolminkertainen.

OSTA ISOISTA KAUPOISTA

Pienet kaupat ovat lähtökohtaisesti suuria super- ja hypermarketteja kalliimpia. Vaikka ostokset onkin mukava tehdä kodin viereisessä pikkukaupassa, voi kuitin loppusummassa olla suuriakin eroja, mikäli vaivaudut pidemmälle ostoksille. Myös ketjujen välillä on suuria eroja. Valitse ketjusi ja keskitä ostoksesi yhteen paikkaan, jolloin kerrytät pisteitä ja nautit myös kanta-asiakkaan tarjouksista. Suurilla hypermarketeilla on lähes kuukausittain suuria tarjouspäiviä, jolloin kannattaa suunnata hakemaan tarjoustuotteita varastoon.

SUOSI KAUSITUOTTEITA

Kauden mukaan syöminen on paitsi ekologista ja maukasta, myös edullista. Suosi kausituotteita ja pakasta marjoja sekä hedelmiä varastoon. Suuri osa terveellisistä vihanneksista ja juureksista ovat parhaimmillaan keväällä sekä kesällä. Tuoretuotteet eivät välttämättä tästä syystä aina ole pakasteversioita parempi vaihtoehto. Valmiit pakasteet ovat sekä edullisia että nopeita ja helppoja valmistaa. Reseptisivustoista esimerkiksi Valio on listannut sivuillaan kausituotteiden reseptit erikseen.

Mikä yleinen syy tekee usein ruokakoristasi jopa tuplasti kalliimman? Lue vinkit loppuun TÄSTÄ.

Teksti: Elina Hyvölä

Kuvat: Imaxtree