Erodieetti – dieetti, jota monet kokeilevat haluamattaan – Radio NRJ Finland

Erodieetti – dieetti, jota monet kokeilevat haluamattaan

Tutkimusten mukaan avioero on ihmisen toiseksi stressaavin tapahtuma elämässä. Ei siis ihme, että ihmisen tottumukset kärsivät. Science of Relationshipsin mukaan erostressi vaikuttaa myös syömiseen, eikä sillä parhaalla mahdollisella tavalla.

Yleensä pariutumisen jälkeen sekä miehet että naiset saavat lisää painoa, mutta eron koittaessa paino alkaa tippua. Joidenkin tutkimusten mukaan painonpudotus on harkittua, koska henkilö pääsee takaisin ”vapaille markkinoille.” Suurella osalla painonpudotus johtuu niin kutsutusta erodieetistä, jolla ei ole mitään tekemistä terveellisen dieetin kanssa.

Dieetti koostuu seuraavista asioista: itkemisestä, vähemmän syömisestä ja vähemmän nukkumisesta. Pahimmillaan tila voi suistaa henkilön alipainoiseksi. Varsinkin naiset laihtuvat näin enemmän, mutta toisaalta saavat enemmän kehuja muilta naisilta hoikemmasta ulkonäöstään. Se saattaa ennestään ruokkia täysin väärää laihtumismallia.

Asiantuntijat muistuttavat, että erodieetti ei ole kannattava eikä painoa pysyvästi pudottava ratkaisu. Onneksi ruokahalu yleensä normalisoituu, kun ahdistus helpottaa.

Alkuperäinen: Science of Relationships

Kirjoittaja: Toimitus / Terve.fi

Lue lisää:

Laihduttajan ruokavalio – esimerkkiviikko
15 yksinkertaista laihdutusvinkkiä
Laihdutus ja painonhallinta: Oletko kuullut nämä 5 vinkkiä?

Rakkaushoroskooppi
Rakkaushoroskooppi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *