Cheek: Vihaamiseen ei ikinä totu – Radio NRJ Finland

Cheek: Vihaamiseen ei ikinä totu

Tää on lopust alkuun, Alphasta Omegaan ja jos en antais kaikkee, must ei ois antamaan ollenkaan.

Cheek on yksi Suomen ristiriitaisimmat tunteet aiheuttavista artisteista; samalla kun miestä rakastetaan ja palvotaan, häntä myös vihataan todella armottomasti. Mies on joutunut hyväksymään sen, että negatiivista palautetta tulee todella paljon ja että Suomen vihatuin artisti – titteli on levännyt hänen harteillaan jo pitkään.

”Mut sit kun se kokoajan kasvaa… Siks siihen ei ikinä totu”, Cheek sanoo. Hän näkee asian niin, että suhde rakkauden ja vihan välillä on aina vakio, kun suosio kasvaa, myös vihaaminen kasvaa samassa suhteessa.
”Viimeaikoina myös media on ruvennut ampumaan mua eri lailla kun koskaan aiemmin. Se on uus juttu nyt, tuollaista ei oo aiemmin ollu mun uralla, vaikka negaa onki ollu paljon”.

Negatiiviseen palautteeseen jää aina helposti myös jumiin ja Cheek sanoo, että jos keikasta saa yhdeksän hyvää palautetta ja yhden huonon, sitä jää miettimään, olisiko jotakin voinut tehdä paremmin. Toisaalta, jos syvällä sydämessään tietää, että negatiivinen palaute on täysin tuulesta temmattu, se ei kosketa lainkaan. Jos asiasta taas on itse hiemankin epävarma, se jättää heti miettimään, mutta se saattaa myös kehittää parempaan suuntaan.

Kaikesta huonostakin huolimatta Cheek ei missään nimessä haluaisi tehdä mitään pienemmin kuin nyt. Hän haluaa alleviivata sitä, ettei ole eikä ole koskaan ollutkaan levy-yhtiön markkinontikoneiston tuote vaan on ollut aina, alusta asti, kun kukaan ei vielä elänyt räpillä, sydämellään mukana ja on aina vienyt omaa uraansa eteenpäin itse ilman markkinointisetiä.

Tietenkin kasvanut suosio ja ura ovat tuoneet miehen ympärille tiimin, joka tekee töitä hänen kanssaan ja hänen vuokseen, markkinointijohtaja Mark Fryn, manageri Carla Ahoniuksen ja promoottori Inka Laitisen. Cheek heittää ideoita pöytään ja sen jälkeen kaikki miettivät yhdessä, mitä tehdään ja kuinka.

”Se on jotenki absurdi läppä, et miten mä voisin olla ikinä levy-yhtiön tuote, kun mähän oon aina tehny kaiken itse”, Cheek sanoo. ”Mä oon lähteny omakustannejutusta ja mä oon aina tehny nekin itse. Mulla ei oo yhtään neuvonantajaa myöskään levy-yhtiön puolesta silloin, kun teen musaa”.

Cheek haluaisi, että tieto siitä, mitä hän oikeasti musiikkinsa eteen itse tekee, olisi oikea. Hän ajattelee myös, että osittain usko siitä, että hän olisi tuotteistettu artisti, aiheuttaa niin paljon vihaa.
”Käsi sydämellä, mä voin sanoo, että mä en oo koskaan tehny yhtään biisiä mistään muusta lähtökohdasta, kun siitä, et mä oon itse digannu siitä”, Cheek huomauttaa.
”Mä en oo kertaakaan tehny yhtäkään valintaa mun uralla minkään muun takia, kun sen takia et ne on mun mielestä hyviä juttuja. Mä yritän tehdä niin hyvää musaa kun mä pystyn”.

Ja kyllähän Cheek pystyy, kovinkaan moni Suomen artisti ei ole tahkonut yhtä menestyksekästä uraa kuin hän. Mutta entäs nyt kun kaikki on jo saavutettu? Miehen ympärillä alkoi pyöriä huhu lopettamisesta, kun hänestä tehdyssä dokumentissa, ”Jare vs. Cheek”, mies sanoi, että tämä levy tulee jäämään hänen viimeisekseen. Puhe erään ajanjakson lopettamisesta on toki aiheellinen ja ”Alpha Omega”-albumi on tehty niin, kuin se todella olisi Cheekin viimeinen.

”Mitä sä voit tehdä enää sen jälkeen kun sä oot antanu kaiken alust loppuun, Alphasta Omegaan ja levy loppuu kappaleeseen ”Valot Sammuu”. Sellaseksi albumiksihan tuo on tehty”, Cheek kertoo mietteistään tällä hetkellä. ”Kyllähän tuo tehtiin sillä asenteella”.

Eri hetkissä tunteet kuitenkin muuttuvat ja mitään lopullisia nauloja mies ei halua lyödä. Musiikkia hän haluaa tehdä kuitenkin aina, jos hän ei enää tekisi sitä itselleen, niin sitten jollekin toiselle, sillä se on asia, jota hän osaa ja haluaa tehdä. Vaivihkaa Cheek kuitenkin vihjaa, että jotain musiikkia häneltä kuitenkin on vielä luvassa.

Ja se on lupaus.

alpha omega
Alpha Omega

NRJ / Elina Petriläinen