Avioeroasiantuntijat paljastavat: näitä asioita kannattaa miettiä ennen avioliittoa (osa 2) – Radio NRJ Finland

Avioeroasiantuntijat paljastavat: näitä asioita kannattaa miettiä ennen avioliittoa (osa 2)

Lähes puolet suomalaisten solmimista avioliitoista päättyy eroon. Marie Claire kysyi asiantuntijoilta, mitä parin pitäisi tehdä jo ennen avioliiton satamaan purjehtimista, jotta erolta vältyttäisiin.

  1. Ero vie aikaa. Suomessa avioeron voivat laittaa vireille puolisot yhdessä tai vain toinen puolisoista. Tätä varten täytetään avioerohakemus, joka toimitetaan käräjäoikeuden kansliaan. Kun avioero on laitettu vireille, alkaa puoli vuotta kestävä avioeron harkinta-aika. Puolisot voidaan tuomita avioeroon aikaisintaan harkinta-ajan päättyessä. Silloinkin pitää vielä hakea erikseen oikeuden päätöstä.
  2. Suruaika on stressaavaa aikaa. Vaikka eroa on harkittu pitkään, eron tuoma ahdistus tulee yllättäen vaikka suunnitelmissa olisi uusi elämä. Muutos elämässä on niin iso, että minäkuva muuttuu yhdessä sen kanssa, kuinka muut ihmiset hänet näkevät.
  3. Avioerojuristit eivät ole kiinnostuneita tarinastasi, vaan he tekevät vain työtään. Jos tuntuu, että on pakottava tarve avautua tuntemuksista ammattilaiselle, kannattaa soittaa terapeutille, joka osaa asiassa oikeasti ehkä auttaakin. Jos terapiassa käy ennen avioerohakemusta, parisuhde saattaa saada vielä uutta toivoa.
  4. Vaikka toinen osapuoli pettäisi, ei siitä saa mitään ylimääräistä korvausta. Jos koko omaisuus olisi säädetty jenkkityyliin jakautumaan puoliksi, eivät käytännöt muutu, vaikka avioliitto loppuisi toisen uskottomuuteen. Puolet on silti puolet, vaikka ero johtuisi toisen osapuolen typeryydestä. Kärsimyskorvauksia on turha odottaa.

Alkuperäinen: Marie Claire

Kirjoittaja: Toimitus / Terve.fi

Lue lisää:
14 vinkkiä parisuhteen piristämiseksi arjen keskellä!
Unohda 7 vuoden kriisi – todellinen koetus tulee 12 vuoden kuluttua
10 salaisuutta onnelliseen parisuhteeseen

Rakkaushoroskooppi
Rakkaushoroskooppi