Avioeroasiantuntijat paljastavat: näitä asioita kannattaa miettiä ennen avioliittoa (osa 1) – Radio NRJ Finland

Avioeroasiantuntijat paljastavat: näitä asioita kannattaa miettiä ennen avioliittoa (osa 1)

Lähes puolet suomalaisten solmimista avioliitoista päättyy eroon. Marie Claire kysyi asiantuntijoilta, mitä parin pitäisi tehdä jo ennen avioliiton satamaan purjehtimista, jotta erolta vältyttäisiin.

  1. Avioehto ei ole pakollinen. Jos avioehtoa haluaa vain toinen osapuoli, ei avioehtoa kannata ottaa ollenkaan. Pahimmillaan se aiheuttaa eron keskellä lisää surua ja tuhoaa viimeisetkin ystävyyden rippeet.
  2. Rahankäytöstä pitää keskustella. Raha-asioista täytyy keskustella läpinäkyvästi jo ennen yhteen muuttoa. Ilman keskustelua kummallakaan ei ole mitään käryä siitä, kuinka toinen käyttää rahaansa.
  3. Raha aiheuttaa konfliktia. Uskottomuus ja raha ovat suurimmat syyt eroon. Alusta asti tulisi ymmärtää, että avioliitossa toisenkin osapuolenraha-asioista pitää olla perillä ja yhteisten tavoitteiden asettaminen ja sääntöjen noudattaminen kuuluu pitkään suhteeseen. Vaikka tilit eivät muuttuisikaan yhteisiksi, kahdesta taloudesta syntyy yksi. Molempien ottamat taloudelliset riskit kaatuvat kummankin maksettaviksi ja voitot menevät puoliksi, joten keskusteluyhteys on erittäin tärkeä.
  4. Tukiverkko on ehdottomuus. Avioliitto ei tarkoita sitä, että kaksi ihmistä perustaa perheen ja elää kaiken muun ulkopuolella. Ystävät ja perheenjäsenet tukevat paria ongelmissa, eikä silloin tarvitse pitää yllä kulisseja. Tukiverkon apu on parhaimmillaan korvaamatonta esimerkiksi lastenhoidossa.
  5. Luottotietoja ei kannata menettää suhteessa. Jos luottotietoihin tulee maksuhäiriömerkintä ja ero tulee, vaikeutuu elämä yhtäkkiä huomattavasti. Kotivakuutuksen, asunnon, sähkösopimuksen, puhelimen ja nettiliittymän hankinta on yhtä tuskaa ja pahimmillaan niiden hankkiminen on mahdotonta.

Alkuperäinen: Marie Claire

Kirjoittaja: Toimitus / Terve.fi

Lue lisää:
14 vinkkiä parisuhteen piristämiseksi arjen keskellä!
Unohda 7 vuoden kriisi – todellinen koetus tulee 12 vuoden kuluttua 10 salaisuutta onnelliseen parisuhteeseen

Rakkaushoroskooppi
Rakkaushoroskooppi