Adele kielsi Donald Trumpia käyttämästä musiikkiaan kampanjoinnissa – Radio NRJ Finland

Adele kielsi Donald Trumpia käyttämästä musiikkiaan kampanjoinnissa

Entinen tosi-tv-tähti ja nykyinen Republicanien presidenttiehdokas, Donald Trump, on käyttänyt Adelen "Rolling in the deep"-kappaletta edellisissä puhetilaisuuksissaan. Adele ei kuitenkaan ole lämmennyt ajatukselle musikkinsa käyttämisestä poliittisiin tarkoituksiin.

Adelen edustaja sanoi, ettei laulaja ole antanut lupaa käyttää musiikkiaan kampanjoinneissa. Laulajatar ei ole suinkaan ensimmäinen, joka joutuu nuhtelemaan Trumpia musiikin luvattomasta käytöstä, muunmuassa Aerosmithin Steven Tyler, Michael Stipe R.E.M.-yhtyeestä sekä Neil Young ovat jo aiemmin vaatineet miestä lopettamaan musiikkinsa käytön.

Myös toinen presidenttiehdokas, Mike Huckabee, julkaisi viime viikolla videon, jossa taustalla soi satiirinen versio Adelen viimeisimmästä hittikappaleesta, ”Hello”. Video on sittemmin poistettu kampanjasta Adelen vaatimuksesta. Huckabee totesi laulajattaren olleen videon suhteen ”erittäin pikkumainen”.

Musiikin käyttö kampanjoinnissa on ongelmallista, sillä vaikka kaikki luvat olisivatkin kunnossa, artistilla on silti oikeus kieltää musiikkinsa käyttö, sillä se saatetaan tulkita tuen antamiseksi.

Lähteet:
EW
Billboard

Lue myös:
ADELE PÄIHITTI MADONNAN LISTAENNÄTYKSET
ELOKUVAKLIPEISTÄ TEHTY ADELEN HELLO-VIDEO ON KERRASSAAN NEROKAS