3 x muotitoimittajan pakkausvinkit lomamatkalle – Radio NRJ Finland

3 x muotitoimittajan pakkausvinkit lomamatkalle

Pakkaaminen, se pakollinen paha ennen edessä siintävää lomareissua! Useissa kohteissa matkustanut muotitoimittajamme listasi parhaat pakkausvinkit viikonloppulomaan, kaukomatkaan ja reppureissuun.

Pakkaaminen on pakollinen paha ennen lomaa.
Pakkaaminen on pakollinen paha ennen lomaa.
VIIKONLOPPULOMALLE
Viikonloppulomalle lähdetään usein vain käsimatkatavaran tai weekender -laukun voimin, siispä opettele ottamaan mukaasi vain pakollinen.

Mieti mitä oikeasti tarvitset elämässäsi muutaman päivän aikana. Avaa matkalaukkusi hahmottaaksesi sen kokonaisvetoisuus ja kokoa lattialle lay out -asuja ennen mukaan otettavien vaatteiden valitsemista. Näin vältät pakkaamasta lomallesi turhaa tavaraa ja hahmotat samalla tilaa säästävimmän pakkausjärjestyksen. Viikonloppulomien ollessa usein kaupunkilomia, mukaan tulee pakata kaupunkikelpoisia mutta helposti yhdisteltävissä olevia vaatteita. Asujen etukäteissuunnittelu vie tovin aikaa, mutta palkitsee reissussa – ja jättää tilaa myös tuliaisostoksille. Viikonloppureissulla ei ole aikaa sisäänajaa uusia kenkiä tai kokeilla villaneuleen mukavuutta: tarkista siis kohteesi sääennuste ja valitse mukaasi lämpötilaan soveltuvat luottotuotteesi. Ota mukaan myös yksi statement – vaatekappale siltä varalta, että eteen sattuu yllättäen edustusta vaativa tilaisuus.

Selvitä hotellisi tai majoituspaikkasi varustetaso ennen reissua
: et tarvitse hiustenkuivainta, pyyhettä tai suihkusaippuaa, mikäli ne löytyvät kohteesta jo valmiiksi. Mukaan otettava kosmetiikka kannattaa aina pakata minikokoisiin annospulloihin ja jos mahdollista, suosia näytepakkauksia. Helppokäyttöiset ja monipuoliset 3 in 1 – tyyppiset ratkaisut ovat erinomaisia valintoja lyhyille reissuille.

Tavaramäärä ja pakkausvalinnat kannattaa pyrkiä suhteuttamaan reissun luonteeseen. Riittäisikö viikonlopun mittaisten matkahetkien ikuistamiseen kännykkäkamera vai tuletko todella käyttämään järkkäriä lyhyellä visiitillä? Onko suunnitelmissa koluta Pariisin maamerkit jalan vai viettää löhölomaa Madridissa? Helpointa on, kun mietit itsesi kohteeseen valmiiksi ja pakkaat miellekuviesi kautta. Yllätyksiä tulee, mutta ennakointi antaa suuntaa sekä tavaramäärille että mukaan otettavien tavaroiden hahmottamiseen.

Miten pakata kaukolomalle tai reppureissulle? Lue loput vinkit tästä.

Teksti: Ida Rantala
Kuvat: Louis Vuitton