10 ERIKOISTA FAKTAA ORGASMEISTA, OSA 2 – Radio NRJ Finland

10 ERIKOISTA FAKTAA ORGASMEISTA, OSA 2

Alltime 10s listasi erikoisia luuloja ja faktoja liittyen naisten ja miesten orgasmeihin.

6. Imeytymisteoria
1900-luvulla gynekologit olivat sitä mieltä, että naisen orgasmi oli edellytys raskaudelle ja että orgasmin supistukset oli tarkoitettu imemään siemenneste kohdunkaulasta munasoluun. Tutkimus 1950-luvulla osoitti, ettei tämä pidä paikkaansa, mutta silti menetelmää käytetään yhä sian kasvatuksessa. Tanskan sikatuotannon kansalaiskomitea huomasi tutkimuksessaan, että emakon seksuaalinen stimulointi siementämisen yhteydessä lisää syntyvien porsaiden lukumäärää 6%:lla. Tanskalaiset sikatilalliset käyttävät hyvin yleisesti siemennysmenetelmää, jossa imitoidaan karjujen liikkeitä nostelemalla emakkoa ja hieromalla sen maitorauhasia.

7. Joogasmi
Indianan yliopiston tutkimuksen mukaan 20% joogaavista naisista on saanut orgasmin joogatessaan. Ilmiö on yleisin syvän, meditatiivisen Kundalini-joogan aikana, joka on kehitetty johtamaan henkiseen heräämiseen. Toisin kuin genitaalialueen orgasmissa, naiset väittävät saavansa joogan aikana kokemuksen koko kehon orgasmista. Barbara Carrellas on opettanut joogaa jo kolmen vuosikymmenen ajan ja kertoo, että koko kehon orgasmi on mahdollista saavuttaa tietyn tekniikkasarjan avulla keskittymällä samalla syvään ja nopeaan hengittämiseen.

8. Pisimmälle kantava ejakulaation
1940-luvulla tiedemiehet uskoivat, että voima, jolla siemenneste iskeytyy kohdunkaulaan vaikutti hedelmöityksen onnistumiseen. Maineikas seksologi Alfred Kinsey epäili teoriaa ja alkoi tutkia aihetta. Hän valitsi 300 miestä ja mittasi mittanauhalla, kuinka kauas heidän ejakulaationsa matkasi. Suurimmalla osalla miehistä ainoastaan roiskui, mutta erään koehenkilön siemenneste lensi lähes 2,5 metriä. Tästä lähtien ihmiset ovat kilpailleet pisimmällä ejakulaatiolla jopa Guinnesin ennätyksenä. Naisten ennätys on ällistyttävä 3 metriä.

9. Hallitsematon aivastelu
Jotkut ihmiset kärsivät erikoisesta häiriöstä, joka saa heidät aivastelemaan hallitsemattomasti orgasmin aikana ja sen jälkeen. Ensimmäisen kattavan tutkimuksen aiheesta tekivät tohtorit Mahmood Bhutta ja Harold Maxwell vuonna 2008. He huomasivat kyseessä olevan geneettisen vian, joka aiheuttaa hermostossa orgasmin ja aivastuksen sekoittumisen. Kaikilla on nenässään paisuvaiskudosta, mutta heillä, jotka kärsivät häiriöstä, tapahtuu kiihottuessa myös nenän paisuvaiskudoksen turpoamista ja “laukeamista”, eli aivastamista.

10. Aivokuolleen orgasmi
Kun aivokuollut pidetään elossa hengityskoneen avulla, hermot saavat happea ja stimuloidessa oikeaa paikkaa, voidaan saada aikaan niin kutsuttu Lasarus-refleksi , jolloin aivokuollut henkilö nostaa kätensä rinnalleen. Orgasmin alkulähde on ristiluuhun liittyvä hermopääte, joka sijaitsee selkärangassa ja stimuloituna voi laukaista orgasmin. Aivokuolemien asiantuntija Stphanie Mann on esittänyt, että koska Lasarus-refleksi saadaan aikaan aivokuolleella, on todennäköistä, että myös orgasmi voitaisiin laukaista näin.

Lähde:
Alltime 10s

Lue myös:
10 ERIKOISTA FAKTAA ORGASMEISTA, OSA 1
KYKENETKÖ EPÄTAVALLISEMPIIN ORGASMEIHIN?
TIESITKÖ NÄMÄ EPÄTAVALLISET FAKTAT SEKSISTÄ?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *