10 erikoista faktaa orgasmeista, osa 1 – Radio NRJ Finland

10 erikoista faktaa orgasmeista, osa 1

Alltime 10s listasi erikoisia luuloja ja faktoja liittyen naisten ja miesten orgasmeihin.

1. Jatkuva genitaalisen kiihottumisen häiriö
Tämä harvinainen häiriö pitää jotkut naiset jatkuvassa kiihotuksen tilassa aiheuttaen jopa yli 100 orgasmia päivässä. Laukeaminen on usein yhtäkkistä ja ennustamatonta ja vaikka orgasmi tarjoaakin väliaikaista helpotusta, kiihotus palaa pian takaisin vaikeuttaen jokapäiväistä elämää. 47-vuotias Kim Ramsay, joka kärsii häiriöstä kertoi julkisuudessa hetki sitten, että voi saada orgasmin pienimmästäkin liikkeestä, kuten seisomisesta värisevän kaiuttimen vierellä tai piikkikorkojen käyttämisestä.

2. Lääketieteellinen orgasmi
1800-luvulla 75% naisista vaivasi sairaus, joka aiheutti ahdistuneisuutta ja ärtyneisyyttä. Oletettu sairaus oli yleisesti tunnettu ”hysteriana”, mutta nykyään voidaan yksinkertaisesti diagnosoida seksuaalisena turhautumisena. Koska naisten seksuaalinen kiihottuminen oli paheksuttavaa viktoriaanisella aikakaudella, tilan uskottiin olevan lääketieteellinen, eikä seksuaalinen ja näin ollen potilaita pyrittiin hoitamaan. Hoitoon kuului lääketieteen professoreiden suorittamaa genitaalihierontaa, kunnes potilas saavutti orgasmin. Monet lääkärit valittivat kyseessä olevan raskas ja aikaavievä toimenpide, joten itsehoidoksi kehitettiin vibraattori.

3. Orgasmit toimivat kivunlievityksenä
Orgasmin aikana aivoihin virtaa endorfiineja, jotka ovat tehokkaita kivunlievittäjiä. Saksalaisen neurologin, Stefan Eversin johdolla tehdyllä tutkimuksella otettiin selvää, lievittääkö seksuaalinen toiminta kipua. Hän lähetti kyselyn sadoille migreenistä kärsiville ja pyysi heitä raportoimaan migreenin kiputasoa orgasmin jälkeen. 60% osallistuneista kertoi kivun lieventyneen yhdynnän jälkeen. Tutkimuksessa selvisi myös, että naisten kivunsietokyky voi kasvaa jopa 107% orgasmin jälkeen.

4. Genitaalialueita ei tarvita
Kliimaksi saavutetaan yleisimmin genitaalialuetta stimuloimalla seksin aikana. Seksologit ovat kuitenkin löytäneet myös vähemmän yleisiä tapoja saada aikaan orgasmi. Joissain tapauksissa aivot voivat uudelleenohjata hermostoa ja muuttaa kiihottumispisteen toisaalle kehossa. Tämä on hyvin yleistä ihmisillä, joiden selkäranka on vaurioitunut, esimerkiksi vuonna 2004 neliraajahalvautunut mies sai orgasmin imemällä peukaloaan. 1950-luvulla nainen pystyi saamaan orgasmin aina, kun hänen kulmakarvojaan siveltiin ja vuonna 2003 41-vuotias nainen hakeutui hoitoon, sillä tunsi jatkuvaa kliimaksin juhlaa joka kerta, kun pesi hampaitaan.

5. Eturauhassyöpä
Harvardin lääketieteellisen koulun tutkimuksen mukaan toistuvat orgasmit miehillä vähentävät eturauhassyövän riskiä. Niillä, jotka ejakuloivat yli 21 kertaa kuukaudessa on 22% pienempi riski sairastua. On ajateltu, että sperman uusiminen ehkäisee vanhojen solujen lisääntymistä, jotka todennäköisesti saattaisivat olla pahanlaatuisia. On myös havaittu, että ihmisillä, jotka saavat orgasmin yli kolme kertaa viikossa on jopa 50% pienempi riski saada sydänkohtaus tai aivohalvaus.

Lähde:
Alltime 10s

Lue myös:
10 ERIKOISTA FAKTAA ORGASMEISTA, OSA 2
NÄITÄ FAKTOJA MIEHET EIVÄT NAISEN ORGASMISTA YMMÄRRÄ
TIESITKÖ NÄMÄ ASIAT NAISEN ORGASMISTA?